Unele alimente consumate zilnic de români sunt de-a dreptul periculoase și nu trebuie să le mănânci niciodată.
Margarină
Odată era considerată o alternativă mai puțin grasă și mai sănătoasă a untului. Ulterior, s-a descoperit că grăsimile trans din margarină sunt foarte nocive. Este mai sănătos să consumi unt, dacă o faci cu moderație.
Mezeluri și crenvurști
Majoritatea amestecurilor din care se fac mezelurile sunt pline de coloranți, conservanți și foarte multă sare.
Brânză falsă
Tot ce înseamnă ”sosuri de brânză”, așa zisa brânză topită feliată sau alte feluri procesate de amidon, colorant și agenți gelifianți nici nu ar trebui să fie încadrate la categoria lactate. Dacă produsul nu are trecut ca prim ingredient brânza, sigur nu este deloc sănătos și oricum conține prea multă sare.
Sucuri carbogazoase
Ideea de suc presupune să storci un fruct, o legumă, ceva care să fie transformat în suc. Apa cu zahăr și coloranți cancerigeni nu este sănătoasă. Mai bine îți faci singură un ceai sau o limonadă.
Salatele de la fast food sau take away
Majoritatea salatelor de acest fel conțin tot felul de sosuri și emulsii din maioneză, grăsimi și coloranți și conservați care le fac mai rele decât un burger sau o shaorma.
Mai bine trezește-te cu 10 minute mai devreme dimineața și prepară-ți un sendviș cu salată la pachet, sau chiar fă tu o salată cu vinegretă din oțet d emere și ulei de măsline.
Cartofi prăjiți de la fast food
Când marii producători de produse fast food au făcut publice ingredientele tuturor produselor, lumea a fost uimită că porțiile de cartofi prăjiți conțineau nu mai puțin de 17 ingrediente, printre care sirop de zahăr și arome sau chiar coloranți.
Page: 1 2