6. Alge marine
Algele şi alte legume marine conţin beta caroten, proteine, vitamina B 12, fibre şi clorofilă, toate puternici aliaţi în lupta cu cancerul.
În plus, algele conţin acizi graşi numiţi clorofiloni, care s-au arătat eficienţi în cazul cancerului la sân. 7. Cartofi dulci
Catofii dulci conţin multe substanţe anti-cancer, cuma r fi beta carotenul. Acesta protejează nucleul celular de chimicalele care provoacă mutaţii în celule. 8. Roşii
Roşiile conţin licopen, care face roşia să aibă culoarea specifică, dar ajută şi corpul să lupte cu celulele canceroase.
Roşiile sunt bune în lupta cu cancerul endometrial, cancerul de plămâni, prostată şi stomac. 9. Usturoi
Substanţele din usturoi se pare că opresc dezvoltarea celulelor canceroase, încă sdin stadiu incipient. Usturoiul împiedică formarea nitrosaminelor, nişte substanţe cancerigene care se formează în stomac şi intestine, după consumarea anumitor conservanţi şi nitraţi.
Usturoiul este cel mai bun în lupta cu cancerul de sân, cancerul de colon, esofag şi stomac. 10. Fasole
Studii recente au arătat că un consum regulat de fasole şi alte leguminoase a redus numărul de cancere de colon apărute la şoareci, datorită conţinutului de butirat.
În plus, alte studii au arătat că fasolea ajută în lupta cu cancerul la sân.
Sursa foto femeie legume: Shutterstock