Când vine vorba despre făcut cozonaci, toate gospodinele sunt de acord că frământatul este cea mai solicitantă parte. De aceea, posesorii de maşină electrică de făcut pâine se pot considera norocoşi, pentru că pot avea de acum cozonac de casă fără prea multă bătaie de cap.
Reţeta de cozonac de casă făcut la maşina de pâine este simplă şi nu necesită multe ingrediente, însă trebuie să ştiţi că este obligatorii să se respecte întocmai ordinea în care sunt puse ingredintele în cuvă şi cantităţile.
*Din aceste ingrediente ies doi cozonaci mari. Maşina de pâine folosită este aceea cu capacitate de 1 kilogram.
NU DUBLAŢI cantităţile! Dacă vreţi 4 cozonaci, reluaţi procesul.
Ingrediente pentru cocă:
– 220 ml de lapte călduţ
– 230 gr de zahăr
– 3 ouă – se bat spumă cu zahărul, după care se adaugă peste lapte
– 1 lingură de smântână
– 35 ml de borş
– 1 fiolă de rom
– un praf de sare
– 100 de ml de ulei
– 70 gr de unt la temperatura camerei
– coaja de la 1 lămâie mare sau 2 lămâi mici
– 810 gr de făină
– 35 de grame de drojdie uscată (aproape 2 piculeţe de drojdie)
*toate acestea se adaugă în vasul maşinii de făcut pâine, în ordinea în care au fost enumerate
Citeste continuarea retetei pe Libertatea.ro