Găteşti româneşte de Paşte şi câştigi!

.

În Săptămâna Mare îţi propunem reţete tradiţionale româneşti. Pentru a câştiga premiul zilnic, intră în comunitatea Unica.ro şi spune-ne trucurile tale culinare pentru masa de Paşte.
Astăzi gătim cozonac cu nucă

Citeşte reţeta, apoi intră în comunitatea Unica.ro şi spune-ne tu ce desert pregăteşti de Paşte, iar cea mai interesantă reţetă va fi premiată!

Preparare 2 ore
Coacere 40 minute

Ingrediente pentru 2 cozonaci

un kg făină
350 ml lapte
250 g zahăr
250 g unt proaspăt
50 ml ulei
o linguriţă sare
coaja rasă de la o lămâie
8 ouă
1-2 plicuri zahăr vanilat
o lingură rom
drojdie cât o nucă
400 g nucă măcinată
200 g stafide
2-3 linguri de cacao

Se face maiaua din drojdie, 2 linguri de făină şi puţin lapte cald. Se lasă să se dospească aproximativ 20 minute, apoi se începe frământarea.

În maiua pregătită se adaugă gălbenuşurile frecate cu sare, albuşurile bătute spumă, zahărul, laptele, coaja de lămâie şi de portocală, puţin rom, ulei şi, la sfârşit, făina cernută. Se frământă bine cu unt. Aluatul se acoperă cu un prosop curat de bucătărie şi se lasă o oră la temperatura camerei, să crească.

În acest timp, se macină nucile şi se amestecă cu zahărul vanilat, coaja de lămâie, stafidele înmuiate în rom şi cacaua. După ce a crescut aluatul de cozonac, se scoate pe planşetă şi se împarte în funcţie de câte tăvi aveţi. Se întinde coca, se pune umplutura de nucă, se rulează şi se mai lasă să crească în tavă.

După aceea, se ung cu ou bătut şi se bagă în cuptorul cald. După ce s-au rumenit se scot şi se lasă la răcit.

Care sunt secretele tale culinare de Paşte?
Citeşte si alte reţete în Libertatea pentru femei!

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton