Găteşti româneşte de Paşte şi câştigi!

.

În Săptămâna Mare îţi propunem reţete tradiţionale româneşti. Pentru a câştiga premiul zilnic, intră în comunitatea Unica.ro şi spune-ne trucurile tale culinare pentru masa de Paşte.
Astăzi gătim drob de miel.

Citeşte reţeta, apoi intră în comunitatea Unica.ro şi spune-ne care sunt secretele unui drob de miel reuşit, iar cea mai interesantă reţetă va fi premiată!

Preparare 40 minute
Fierbere 60 minute
Coacere 60 minute

Ingrediente pentru 8-10 porţii

500 g ficat de miel
500 g piept de pui
4 ouă
250 g unt
2 cepe albe
miezul de la o baghetă
250 ml de lapte
sare
piper
cimbru
o lingură pesmet
ceapă verde şi roşii

Ficatul de miel se lasă aproximativ o oră în lapte. Se spală carnea de pui, apoi împreună cu ficatul se pun să fiarbă, la foc mic, în apă cu un praf de sare.

Se încearcă cu o furculiţă dacă au fiert, apoi se scot în sită să se scurgă şi se taie bucăţi mici. Se curăţă ceapa şi se lasă câteva minute în apă rece.

Separat, într-un bol, se pune miezul de la o baghetă şi se stropeşte cu laptele călduţ. Se pun toate ingredientele în robot şi se lasă să se paseze aproximativ 10 minute.

Se adaugă ouăle unul câte unul, se codimentează cu sare, cimbru şi piper şi compoziţia se toarnă într-o tavă de cozonac tapetată cu unt şi cu pesmet. După ce s-a copt, se lasă să se răcească şi se serveşte împreună cu alte aperitive calde cât şi reci şi cu ceapă verde.

Care sunt secretele tale culinare de Paşte?

Citeşte si alte reţete în Libertatea pentru femei!

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton