În Săptămâna Mare îţi propunem reţete tradiţionale româneşti. Pentru a câştiga premiul zilnic, intră în comunitatea Unica.ro şi spune-ne trucurile tale culinare pentru masa de Paşte.
Astăzi gătim Vis de ciocolată
Citeşte reţeta, apoi intră în comunitatea Unica.ro şi spune-ne tu ce tort preferi să faci, iar cea mai interesantă reţetă va fi premiată!
Preparare 60 minute Coacere 60 minute
Ingrediente pentru 10 bucăţi
Pentru blat:
8 ouă 8 linguri zahăr 6 linguri făină 6 linguri nucă măcinată un plic zahăr vanilat coajă de lămâie şi de portocală un praf de sare Pentru cremă 400 g unt 100 ml lapte 4 gălbenuşuri 250 g zahăr 100 g cacao o lingură cafea o linguriţă făină 2-3 linguriţe rom natural
Pentru sirop:
200 g zahăr 400 ml apă coaja rasă de la o portocală şi de la o lămâie ornamente pentru Paşte
Se separă ouăle, se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul în ploaie, zahărul vanilat şi gălbenuşurile frecate cu un praf de sare. După ce s-au bătut bine, se adaugă făina cernută, nuca măcintă şi coaja de portocală şi de lămâie.
Compoziţia de blat se amestecă uşor cu telul pară până când se încorporează nuca şi făina şi se toarnă în tava tepetată cu hârtie pentru copt. Se aranjează compoziţia în tavă şi se bagă în cuptorul încălzit în pealabil.
În acest timp, se caramelizează zahărul pentru sirop, se adaugă apa şi se lasă să clocotească până scade şi capătă consistenţa unui sirop. La sfârşit, se pune vanilia şi coaja de lămâie şi de portocală.
Separat, se freacă zahărul cu gălbenuşurile, cu laptele călduţ, vanilia, un praf de sare, cacaua, făina şi cafeaua şi se pun să fiarbă la baie de aburi. După ce s-a omogenizat, se lasă la rece şi se amestecă cu untul lăsat la temperatura camerei.
Se adaugă în crema de ciocolată 2-3 linguriţe de rom natural pentru un gust special. Se scoate blatul, se răceşte, se taie în trei, se însiropează şi se umple cu crema de ciocolată. Se ornează cu ouă şi ornamente de ciocolată pentru Paşte.
Care sunt secretele tale culinare de Paşte?Citeşte si alte reţete în Libertatea pentru femei!