În Săptămâna Mare îţi propunem reţete tradiţionale româneşti. Pentru a câştiga premiul zilnic, intră în comunitatea Unica.ro şi spune-ne trucurile tale culinare pentru masa de Paşte.
Astăzi gătim ciorbă de miel.
Citeşte reţeta, apoi intră în comunitatea Unica.ro şi spune-ne care sunt secretele unei ciorbe reuşite, iar cea mai interesantă reţetă va fi premiată!
Ciorbă de miel
Preparare 50 minute Fierbere 60 minute Ingrediente pentru 6 porţii
un kg carne de miel 1-2 legături ceapă 2-3 morcovi o ceşcuţă orez 500 ml de borş leuştean din belşug sare piper 300 ml smântână 4 gălbenuşuri
Se porţionează carnea în bucăţi mai mici, se curăţă de pieliţe, se pune la fiert în apă cu sare şi se ia spuma.
Separat, se curăţă ceapa şi morcovii, se spală, se taie mărunt şi când zeama s-a limpezit, se pun să fiarbă. După ce a fiert carnea, se adaugă orezul bine spălat şi se mai lasă să fiarbă la foc mic.
Borşul se pune separat să clocotească şi când ciorba este gata, se pune borşul strecurat. Se lasă să mai fiarbă câteva minute acoperită.
Între timp, se pun gălbenuşurile într-un bol, se freacă cu un praf de sare şi se adaugă smântâna. Ciorba se ia de pe foc şi se toarnă oul bătut împreună cu smântâna. Se serveşte ornată cu leuştean proaspăt şi cu frunze de salată.
Care sunt secretele tale culinare de Paşte?Citeşte si alte reţete în Libertatea pentru femei!