Chiar dacă este o femeie care a reuşit într-un domeniu considerat un apanaj al bărbaţiu, Elena Udrea nu a uitat cum este în bucătărie şi ori de câte ori este nevoie, demonstrează că e pricepe în arta culinară, mai ales că este ajutată de reţete moştenite din familie.
Acum, o dată cu apropierea Sărbătorilor pascale, Elena Udrea se lasă angrenată de taote pregătirile specifice acestei sărbători. „Îmi doresc, în perioada aceasta, să simt mirosul sărbătorilor copilăriei, de măr copt, de scorţişoară, de cozonac ori friptură de miel la tavă. Pregăteam toate aceste bunătăţi împreună cu mama mea şi astăzi nu este sărbătoare dacă nu am toate acestea şi ouăle roşii pe masă. Ştiu să fac drob, borş de miel, stufat, friptură la tavă, nelipsita plăcintă cu mere”, a mărturisit aceasta.
Elena Udrea a povestit şi cum găteşte unul dintre cele mai populare feluri tradiţionale de Paşte. „Reţeta mea de stufat de miel este nu numai cu ceapă şi usturoi verzi, dar şi cu praz, ca să fie mai consistent, fără a pune amidon. Îmi place să folosesc coastele de miel la stufat”, a spus deputata. Potrivit acesteia, ingredientele necesare sunt: un kg de carne de miel, 10 fire de praz, 30 de fire de ceapă verde, 30 de fire de usturoi verde, o cutie de roşii decojite în suc propriu, sare, piper, o legătură de pătrunjel, una de mărar şi ulei. „Se prăjeşte carnea în ulei şi se înăbuşă cu puţină apă. Scoateţi spuma. Se adaugă prazul, ceapa, usturoiul, taiate în bucăţi de 3 cm şi se lasă la înăbuşit. Când s-au înmuiat, se adaugă sucul de roşii şi roşiile date prin maşină şi se mai lasă 15 minute la foc mic, cu vasul acoperit. Se adaugă sarea şi piperul şi se mai ţine 5 minute pe foc. Apoi puneţi pătrunjelul şi mărarul tocat şi mai daţi mâncarea în două clocote”. Şi gata reţeta delicioasă!
Şi pentru ca masa de Paşte să aibă o savoare deosebită, Elena Udrea a dezvăluit şi reţeta unei plăcinte cu mere. Astfel, avem nevoie de un kg de mere, o cană de lapte, una de zahăr, un pahar de ulei, două căni de făină, 3 ouă, un pliculeţ de praf de copt, unul de zahăr vanilat, zeama de la o lămâie, două linguriţe de zahăr pudră şi scorţişoară. „Este cea mai uşoară reţetă şi nu aveţi cum să daţi greş. Se curăţă de coajă merele şi se dau pe răzătoarea mare. Apoi se amestecă merele rase cu două linguri de zeamă de lămâie ca să nu oxideze, după care se călesc cu două linguri de zahăr şi scorţişoară. Separat, se amestecă restul de zahăr cu laptele, apoi cu ouăle şi uleiul. După ce se omogenizează, se pun praful de copt şi zahărul vanilat. Se adaugă făină în ploaie ca să nu apară cocoloaşe până capătă aspectul unei smântâni mai groase. Se pregăteşte o tavă cu hârtie de copt. Se toarnă trei sferturi de conţinut în tavă, apoi se pun merele şi, deasupra, restul de aluat. Se lasă cam 30 de minute în cuptorul preîncălzit, până se rumeneşte. Se scoate, se presară zahărul pudră şi se serveşte cu mare poftă”, a explicat Udrea.
(Sursa: ziarulring.ro)