Se spune că între plăcere şi durere nu e decât un pas. Într-adevăr sexul poate deveni cu uşurinţă dureros, chiar dacă nu te confrunţi cu afecţiune medicală.
Uneori disconfortul apare din cauze comune, cum ar fi un preludiu ineficient, o nepotrivire fizică sau o poziţie deficitară corpului.
Dacă ai dureri în timpul sexului, nu ezita să consulţi medicul specialist şi să te documentezi asupra cauzelor medicale. Totuşi, atunci când niciuna dintre ele nu îţi dă bătăi de cap, iar tu te confrunţi în continuare cu dureri în timpul sexului, pune în aplicare sfaturile de mai jos.
Iată ce tehnici şi poziţii sexuale ţin durerile din timpul sexului la distanţă!
1. Alege unghiul de penetrare potrivit
Un unghi de penetrare nefiresc poate cauza mai ales junghiuri sau senzaţii de arsură la intrarea în vagin. De ce este poziţia misionarului cea mai populară poziţie? Pentru că ea, în varianta în care îţi încolăceşti picioarele în jurul mijlocului iubitului, permite cel mai potrivit unghi de penetrare pentru ambii parteneri.
Truc: În general, atunci când unghiul penetrării nu ţi se pare natural, modifică-ţi poziţia şoldurilor cu ajutorul unor perne, după cum te simţi mai confortabil.
Dacă simţi durerile din timpul sexului ca pe un junghi adânc, care se reflectă în zona uterului sau în spate, la mijloc de vină poate fi şi cervixul, care, dacă este atins prea brutal, provoacă disconfort. Acest lucru tinde să se întâmple mai ales cu un partener bine dotat.
Truc: Pentru ca el să nu îţi mai lovească cervixul în timpul penetrării, ocoliţi poziţiile sexuale care permit o penetrare adâncă şi alegeţi-le pe cele unde penetrarea este superficială.
La fel, în cazul în care partenerul este prea dotat penetrarea rapidă îţi va crea disconfort în interiorul vaginului, dar şi la intrarea lui. O penetrare rapidă, în acest caz, trebuie însoţită şi de o lubrifiere corespunzătoare.
Truc: Atunci când presiunea asupra pereţilor tăi vaginali este prea mare, e posibil să nu te lubrifiezi suficient, aşa că foloseşte şi un lubrifiant.
4. Alungă temerile
Există o mulţime de temeri care pot cauza dureri în timpul sexului. Cea mai comună este teama de prima penetrare, mai ales dacă ai experimentat dureri şi în alte partide de sex. Practic, îţi încordezi corpul involuntar şi speri că nu vei mai trăi acelaşi disconfort. Această temere accentuează însă durerile. Alte temeri frecvente sunt: cea că nu vei avea orgasm, că nu îţi satisfaci iubitul sau că vei rămâne însărcinată.
Truc: Elimină aceste temeri legate de sex, căci ele te fac să te încordezi, să nu te mai lubrifiezi şi, implicit, să simţi durere.