Lasă garda jos şi arată-i slăbiciunile tale, spune-i că ai nevoie de ajutor şi că ar trebui să fiţi în aceeaşi echipă şi să conlucraţi pentru realizarea sarcinilor, astfel puteţi petrece mai mult timp împreună.
Cere-i favoruri şi lucruri mărunte Fii delicată. Nu încerca să-i impui punctul tău de vedere sau să-l tratezi ca pe un copil, ci poartă o discuţie adultă în care să decideţi împreună care şi ce trebuie să facă. Spune-i exact ce ai nevoie, de obicei bărbaţii au nevoie de lucruri clare pe care să le înţeleagă. La capitolul ghicit stau destul de prost. Odată ce se va simţi responsabil şi integrat în echipă va acorda atenţie cerinţelor tale.
Mulţumeşte-i Aminteşte-i cât contează aceste gesturi pentru tine şi mulţumeşte-i pentru asta. Arată-ţi entuziasmul. Chiar dacă greşeşte sau uită ceva, nu sări cu gura pe el şi nu-l cicăli pentru că vei ajunge de unde ai plecat. Pentru el este o adaptare la un alt stil de viaţă, este ceva nou şi nemaiîntâlnit cu care trebuie să se obişnuiască în timp şi are nevoie de tine să-l susţii.
Scapă de obsesia controlului Probabil că îţi va fi teribil de greu să-i acorzi încredere şi să nu fii mereu CTC-ul (controlul tehnic de calitate), dar este spre binele tău şi al relaţiei. Un sfat este să pleci de acasă în timp ce partenerul tău se ocupă de îndatoriri. Petrece timpul cu prietenele sau la cumpărături, citind o carte în parc sau la un film. Astfel el va fi mai liniştit şi nu va mai fi panicat că greşeşte, iar tu nu vei fi acolo enervându-te.
Nu uitaţi că sunteţi o echipă care merge în aceeaşi direcţie şi nu inamici pe câmpul de luptă. Comunicarea, calmul, perseverenţa şi susţinerea reciprocă sunt primii paşi pentru o relaţie stabilă şi logevivă