Pune-ţi o parolă
Datorită tehnologiei avansate, îţi poţi proteja telefonul mobil în mai multe feluri. Încă unul dintre acestea este să îţi pui o parolă. Specialiştii recomandă ca parolele să fie formate din cifre diferite combinate cu litere, acolo unde se poate. Pentru iPhone, parola înseamnă patru cifre, iar recomandat este să fie diferite. Dacă ai un telefon cu Android, încearcă să-ţi pui o parolă cât mai complicată – însă să o poţi ţine minte cu uşurinţă. Mai mult, dacă ai telefon cu touch-screen, şterge-l frecvent ca să nu se observe urmele pe care le laşi atunci când introduci parola. Nu trimite SMS-uri când bei
Dacă eşti ameţită de la aburii alcoolului şi te mai găseşti şi într-un club aglomerat, îţi poţi pierde telefonul mobil foarte uşor. Dacă îl scoţi adesea din geantă sau buzunar pentru a verifica dacă ai mai primit mesaje sau ai apeluri nepreluate, te poţi trezi fără el. Cele mai multe telefoane se pierd în astfel de situaţii.
Aplicaţii deştepte
Pentru smartphone-uri există o mulţime de aplicaţii care te pot ajuta să îţi recuperezi telefonul mobil, odată pierdut sau furat. Există aplicaţii care ţi-l localizează chiar dacă bateria acestuia este aproape terminată. De asemenea, mai există programe cu care îţi poţi bloca telefonul foarte rapid, de pe Internet, sau altele care pot şterge întreaga memorie a dispozitivului, astfel informaţiile tale personale rămân private.