Am intrat de zile bune în Postul Crăciunului şi deja am dat fripturile pe cartofi şi legume. Am renunţat la lactate, am renunţat la ouă şi încercăm să fumăm sau să bem mai puţin. Dar cum rămâne cu viaţa sexuală în această perioadă?
Postul presupune abţinerea de la poftele alimentare, dar şi carnale, pentru detoxifierea sufletului, spun preoţii. Încă din copilărie suntem învăţaţi să ţinem post, însă la o vârstă atât de fragedă, nimeni nu ne învaţă că post înseamnă şi să ne abţinem de la plăcerile carnale. Aşadar, din punct de vedere spiritual, postul înseamnă abstinenţa de la orice ne oferă plăcere, cu scopul de a ne curăţa atât trupurile, cât şi sufletele.
Din punct de vedere biologic, abstinenţa sexuală înseamnă abţinerea de la toate aspectele activităţii sexuale din motive medicale, psihologice, legale, sociale, filosofice sau religioase.
Abstinenţa nu înseamnă acelaşi lucru ca celibatul sau asexualitatea, ce sunt motivate de factori precum credinţa religioasă sau personală. Citeşte aici mai multe despre asexualitate!
Abstinenţa în creştinism
Mulţi creştini sunt învăţaţi că întreţinerea relaţiilor sexuale trebuie să aibă loc numai în cadrul căsniciei, iar în afara acesteia trebuie să fii abstinent şi cast. Pe de altă parte, în religia ortodoxă, femeile trebuie să mai fie abstinente chiar şi în cadrul mariajului, în posturile mari, dar şi în zilele în care se posteşte în mod tradiţional, miercurea, vinerea şi sâmbăta.
Citeşte mai departe pe pagina următoare!
Page: 1 2