Nouă orientare sexuală: Ce înseamnă să fii asexual?

.

Trăim într-o societate sexualizată – accentul este pus pe cine face sex, unde, când şi care sunt partenerii. Cu toate că sexul este constant în atenţia celor mai mulţi, există unele persoane care, din contră, nu îşi găsesc locul într-un astfel de climat.
Acele persoane nu simt atracţie fizică, nu simt  dorinţa să întreţină vreun act sexual, pur şi simplu nu au această nevoie. Aceasta este asexualitatea şi nu este vorba de alegerea indivizilor să fie abstinenţi, ci face parte din caracterul lor. Ca homosexualitatea sau heterosexualitatea, şi asexualitatea este o orientare sexuală.

Ce este asexualitatea?

Este o condiţie destul de rar întâlnită, spun oamenii de ştiinţă, însă tot mai multe cazuri încep să apară în lume. Asexualitatea nu este cauzată de o problemă mintală sau o traumă din copilărie, ci poate fi mai degrabă caracterizată ca absenţa dorinţei sexuale.
Cu toate că asexualii nu simt aceste nevoi, ei se pot apropia emoţional de alte persoane, fie ele de acelaşi sex sau de sex opus.
De asemenea, un om asexual este capabil să se excite, dar excitarea nu este percepută la fel: nu va face conexiunea cu răspunsul fiziologic al organismului său, adică nu simte nevoia să facă sex.

Ce se întâmplă într-o relaţie cu un asexual?

Ca şi noi, asexualii au sentimente şi emoţii. Se pot îndrăgosti, pot avea relaţii de cuplu, se pot lega emoţional de alte persoane. Însă, când vine vorba de sex, rămâne la latitudinea lor dacă doresc să îşi satisfacă partenerul sau partenera. Cum spuneam şi mai sus, se pot excita, însă nu percep excitarea ca pe o nevoie ce trebuie satisfăcută. Cei care şi-au dorit copii şi au recurs la fertilizarea in vitro sau la adopţie.
Foto: ThinkStock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton