Cum te ferești de bolile cu transmitere sexuală

.

Pentru că aprilie este luna prevenirii infecțiilor cu transmitere sexuală, ar trebui să afli și tu mici detalii despre cum să te ferești de ele și ce obiceiuri sexuale rele să eviți.
O infecție cu transmitere sexuală nu are simptome de fiecare dată și nici fiecare purtător al virusului sau bacteriei nu ajunge să aibă și boala venerică. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu trebuie să ai grijă de tine, mai ales când o astfel de infecție netratată poate duce la infertilitate.

Prezervativ la fiecare partidă

Prezervativul este singura formă anticoncepțională care te poate proteja atât de boli și infecții, cât și de sarcini. Și în prezent nu te mai poți plânge că „nu se simte bine” sexul cu prezervativ, pentru că brandurile s-au dezvoltat foarte mult și ai de unde alege varianta cea mai bună pentru voi.

Cum pui un prezervativ corect

Când folosești prezervativul corect, este eficient în 98% din cazuri. Totuși, dacă nu îl folosești corect, se poate rupe, poate să cadă, poate fi spart și așa mai departe. Ce să nu faci: nu rupe ambalajul cu dinții pentru că din greșeală, nu strânge vârful prezervativului la sfârșit, ci trebuie să faci acest lucru atunci când începi să-l rulezi pe penisul erect. Mai departe, pune-l încă de la începutul partidei dacă vreți să fiți amândoi protejați și nu abia când se apropie „momentul”.

Dușmanul prezervativului

Dacă ai de gând să folosești și un lubrifiant în timpul sexului, fugi de cel pe bază de silicon, pentru că topește latexul. Dacă vrei să eviți eficient infecțiile cu transmitere sexuală, folosește prezervativul în mod corect!
Foto: Shutterstock

Ultima modificare ianuarie 17, 2015 11:11 am

    
Vedete din Romania Vedete internationale