Pe măsură ce frigul ne intră pe sub piele, tentaţia unei seri acasă cu iubitul creşte! De ce să nu îi pregăteşti o cină romantică? Noi îţi propunem o selecţie de vinuri…
… savuroase, care promit să creeze momente memorabile în doi! Şi pentru că dragostea trece prin stomac, asigură-te că asezonezi corect mâncarea şi vinul.
Iată trei feluri de mâncare gustoase şi uşor de preparat, la care găseşti asortate câte trei variante de vin (găseşti detalii pe Vinul.ro), totul pentru a-i servi iubitului tău cina perfectă! Desertul rămâne la alegerea voastră…
1. Selecţie de vinuri pentru creveţi picanţi
Reţeta: Pune la fiert, într-o oală mare,vreo 6 – 6,5 litri de apă, în care arunci o jumătate de cană de sare de mare, 6 linguriţe de boabe de piper negru, un sfert de cană de seminţe de muştar, două linguriţe (maxim 8-10 boabe) de ienibahar întreg, 2 linguriţe de cimbru proaspăt măcinat, 4 ardei iuţi roşii uscaţi şi 4-5 foi de dafin. Amestecă până se dizolvă sarea, lasă să clocotească, apoi acoperă şi lasă 5-7 minute, cât să prindă zeama gust. Adu din nou la fiert, adaugă 30 – 35 de creveţi mari, lasă să fiarbă 3 minute, aruncă zeama până nu mai rămâne decât cât să acopere creveţii şi răceşte brusc, punând deasupra gheaţa făcută din aproximativ 2 litri de apă (cam cât să umple o frapieră). Se lasă 10 minute, apoi se scot creveţii şi se servesc pe un platou, alături de un sos remoulade picant.
Pentru sos, amestecă într-o cană şi jumătate de maioneză trei linguriţe de coriandru, două de ardei iute uscat şi măcinat (condimentul turcesc), 2 – 3 linguriţe de zeamă de lămâie, sare şi piper.
Mai poţi gusta şi vinul spumant, alb Cricova Brut, cu o aromă intensă de flori de salcam şi nuci, la preţul de 30 lei.
O alegere ceva mai pretenţioasă este vinul Castellroig Blanc Seleccio 2008, alb şi sec, cu un gust dulce şi plăcut, cu note de limete, grapefruit, ananas, mere ionatane şi atingeri de lemn de stejar şi unt.