Dacă te sună la miezul nopţii şi îţi spune că are nevoie de tine, laşi totul şi te duci la ea? Află ce trebuie să îi spui, pentru a-i alina suferinţa
FII O BUNĂ ASCULTĂTOARE
Las-o să povestească prin ce a trecut, fără să o întrerupi. Avem tendinţa să ne spunem şi noi punctul de vedere dar, în cazul de faţă, nu contează ceea ce crezi sau simţi tu. Important este să fii lângă ea şi să o faci să înţeleagă că, orice ar fi, tu vei rămâne prietena ei. Citeşte-i intenţiile şi las-o să se deschidă, aşa cum crede ea de cuviinţă. Este un exerciţiu bun pentru tine – ascultând punctul ei subiectiv de vedere şi înţelegând-o, o poţi ajuta mai bine.
ÎNTREBĂRILE CHEIE
Sigur că are nevoie de o persoană obiectivă, care să îi limpezească gândurile şi să o ajute să se lămurească dacă ea a greşit sau el. Întreab-o cum era viaţa lor sexuală, cât de des se certau, dacă îl mai iubeşte etc. Este important să rămâi imparţială şi rezonabilă. Chiar dacă prietena ta a greşit, scopul este să o faci să înţeleagă asta, nu să o judeci pentru greşelile făcute. Nu vorbi urât despre fostul ei partener, nu faci decât să deschizi răni proaspete.
O IEŞIRE ÎNTRE FETE
Chiar dacă nu vrea, numai tu poţi să o convingi să iasă din casă. Fie că mergeţi într-un parc, la un prânz la restaurant, la cumpărături, la un film sau chiar într-un club, prietena ta are nevoie să iasă, să se simtă atrăgătoare, importantă pentru cineva, dorită. Cheia este să îi arăţi frumuseţea momentelor între prieteni şi în familie, nu a celor romantice.
Să fii o prietenă bună este destul de greu. După ce lucrurile se mai liniştesc, nu pierde legătura. Chiar dacă eşti destul de ocupată – ai un partener şi o familie -, fă-ţi timp şi pentru ea. Dacă se va simţi părăsită şi de tine, poate intra în depresii sau îşi poate schimba sentimentele faţă de tine. Las-o să ştie că te gândeşti la ea, chiar dacă nu faci decât să îi trimiţi câte un mesaj. Dacă poţi, implic-o şi pe ea în planurile tale de vacanţă, măcar ca să aibă la ce să se gândească.