Ştiai că sintagma care definea orgasmul la greci era „a umple cu lichid”? Ei bine, această sintagmă arată cum se petrece fenomenul de ejaculare şi la femei!
Dacă încă te mai întrebi prin ce orificiu poate ejacula o femeie şi dacă este vorba sau nu de expulzarea urinei, află, în continuare, care este explicaţia biologică a fenomenului.
Odată ce ştii teoria, îţi va fi mult mai uşor să pui în practică trucuri pentru a experimenta şi tu un orgasm deosebit de intens.
Glandele Skene sau prostata feminină
Aşa cum la bărbaţi glanda prostatică secretă fluidul spermatic care trece prin uretră şi este expulzat prin orificiu urinar, la femei glandele Skene fac exact acelaşi lucru.
În starea de excitare glandele Skene stimulate secretă un fluid. Lichidul strâns în glande circulă spre canalul uretral, fiind expulzat prin orificiul urinar. Aşa are loc ejacularea în cazul femeii.
Lichidul expulzat are o compoziţie similară cu lichidul spermatic şi nu este nicidecum urină, aşa cum consideră multe femei.
Totodată, acest lichid expulzat prin orificiul urinar nu are nicio legătură cu secreţiile vaginale, care au rol de lubrifiere.
Cele care au experimentat ejacularea spun chiar că îşi pot da seama care este diferenţa între lichidul provenit de la glandele Skene şi urină. Ele spun că una este senzaţia de a urina şi alta este senzaţia de a ejacula, cea din urmă fiind însoţită de plăcere sexuală.
Mai mult, ele susţin că ejacularea vine la set cu un orgasm diferit faţă de ce vaginal şi clitoridian obişnuit.
Stimularea sexuală care produce ejacularea la femei
Glandele Skene sunt localizate pe peretele superior al vaginului, în jurul uretrei. Le poţi simţi indirect prin peretele vaginal. Ele constituie de fapt enigmaticul punct G.
Aşadar, în timpul excitării glandele pot fi stimulate astfel încât să elibereze acel lichid în canalul uretral şi mai apoi afară, prin orificiul urinar.
Pentru o stimulare adecvată trebuie să localizezi punctul G. În timpul excitării, punctul G se vascularizează şi se umflă de două, trei ori faţă de dimensiunea normală. Prin stimularea punctului G, glandele Skene secretă lichidul ejaculator.
De ce nu ejaculează femeile de obicei?
Multe femei nu-şi pot localiza punctul G sau nu găsesc incitantă stimularea acestuia. Pentru alte femei stimularea punctului G înseamnă şi o stimulare indirectă a vezicii urinare. Aşa apare senzaţia de urinare care le împiedică să găsească plăcere sexuală în acea zonă. Negăsind plăcere, se inhibă secreţia lichidului glandelor Skene.
Alteori senzaţia de plăcere există, dar lichidul respectiv tinde să urce către vezica urinară, în loc să fie eliminat prin orificiul urinar.
Foto: Shutterstock
Ultima modificare mai 31, 2017 7:08 pm