6 mituri despre penetrarea vaginală

.

4. Dacă vaginul nu se lubrifiază, înseamnă că nu eşti excitată

În mod normal, atunci când te exciţi, pereţii vaginului tău eliberează un lubrifiant natural. Deşi în multe cazuri un preludiu scurt, care nu îţi dă suficient timp pentru a te excita, poate rezulta într-o lubrifiere insuficientă, există şi excepţii. În unele cazuri, deşi eşti excitată, alţi factori îţi inhibă lubrifierea naturală, cum ar fi un nivel scăzut al estrogenului din organism.

5. Durerile din timpul sexului reprezintă întotdeauna un semnal de alarmă

Poţi răsufla uşurată! Nu orice durere din timpul actului sexual semnalează o disfuncţie sexuală. Poţi experimenta dureri ocazionale, care nu ar trebui să îţi dea bătăi de cap. Ca atunci când azi simţi plăcere într-o poziţie sexuală, iar peste o săptămâna poziţia respectivă îţi provoacă anumite dureri. De vină pentru această fluctuaţie este ciclul tău menstrual, explică medicul Vanessa Cullins.

Schimbările hormonale de pe parcusul unui ciclu menstrual îţi afectează secreţiile vaginale, aşa că este posibil să te lubrifiezi mai slab în unele zile ale lunii. Şi elasticitatea vaginului tău este afectată de schimbările din timpul unui ciclu menstrual. Aşadar, dacă disconfortul pe care îl simţi în timpul sexului se petrece doar ocazional sau într-o anumită perioadă a lunii, nu trebuie să dai fuga la medic, potrivit lui Cullins. Specialistul te sfătuieşte totuşi să foloseşti un lubrifiant, când îţi simţi vaginul mai sensibil.

Totodată, ar trebui să ştii că şi cervixul îşi schimbă poziţia pe parcursul lunii, fiind în poziţia cea mai ridicată în timpul ovulaţiei. În perioadele în care este mai coborât în canalul vaginal, e posibil să simţi un disconfort în timpul sexului, mai ales în acele poziţii care permit o penetrare profundă.

6. Orgasmul vaginal este mai intens decât cel clitoridian

Multe femei suspină după un orgasm vaginal, gândindu-se că sunt private de senzaţii mult mai intense decât cele oferite de clitoris. Adevărul este că cele mai multe terminaţii nervoase sunt situate în clitoris, nu în vagin. Se pare că vaginul este, precum restul organelor interne, slab încărcat cu senzori de plăcere.

Tocmai de aceea se spune despre clitoris că este echivalentul penisului, în privinţa senzaţiilor pe care el este capabil să ţi le ofere (şi ambele sunt situate extern). Interesant este că penisul a fost construit de aşa natură încât să fie stimulat de vaginul unei femei, în timp ce clitorisul are o structură independentă şi poate fi stimulat în orice mod.

Atunci când experimentezi un orgasm vaginal, care ţi se pare mai intens decât cel clitoridian, e posibil să fi avut de fapt un „orgasm clitoridian extins”, mai spun unii specialişti. Explicaţia este că în timpul penetrării vaginale îţi sunt stimulate şi labiile mici şi vestibulul vaginal, lucru care poate declanşa un orgasm clitoridian mult mai intens şi pe care în mod eronat îl percepi ca fiind vaginal.

Foto: Shutterstock

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton