Nu ai făcut sex de câteva luni, deci te aştepţi ca vaginul tău să fie mai strâmt? Crezi că scopul lubrifiantului este să-ţi provoace excitare? Eşti şi tu de părere că femeile mici…
… de statură au un vagin, de asemenea, mic?
Iată că unele miturile despre zona intimă a unei femei nu sunt aşa uşor de descoperit. Chiar şi tu poţi cădea în capcana celor mai răspândite mituri despre zona ta intimă. Iată 10 dintre ele!
1. O vulvă sexy este cea deschisă la culoare
Cel puţin aşa învăţăm din revistele pentru adulţi unde zona genitală a unei femei este trucată astfel încât să aibă o nuanţă de roz. Nu te simţi complexată! În realitate, majoritatea nuanţelor sunt mai închise la culoare şi sunt considerate la fel de sexy de bărbaţi.
Vaginul este un tub care ia forma obiectului cu care se face penetrarea. Atunci când în el nu se află nimic, pereţii vaginali strâng şi se ating între ei. Imediat după sex vaginul revine la această formă.
Dacă faci sex des nu alterezi capacitatea de strângere. De altfel, o viaţă sexuală activă îţi tonifiază muşchii vaginali, pentru că sexul este o formă de exerciţiu.
La polul opus, o perioadă îndelungată fără sex nu-ţi îngustează vaginul. Elasticitatea lui variază doar în funcţie de starea de excitare.
3. O viaţă sexuală activă „se vede” pe zona genitală
Zona genitală îşi schimbă aspectul şi capacităţile sexuale doar odată cu înaintarea în vârstă sau după naşterea unui copil. În orice caz o viaţă sexuală activă şi sănătoasă nu va modifica forma vaginului, a labiilor sau a clitorisului.
4. Lubrifiantul poate salva o partidă de sex în care nu eşti excitată
Lubrifiantul are rolul de a spori plăcerea din timpul sexului, nu de a o produce. Dacă porneşti la drum nefiind excitată, nici măcar un tub de lubrifiant nu te va ajuta să atingi orgasmul. În acest caz lubrifiantul te ajută doar să scapi de durerea lipsei unei lubrifieri naturale suficiente.
5. Mirosul înţepător al vaginului este semn de infecţie
Mirosul zonei intime variază în timpul ciclului menstrual, aşa că poţi da peste un miros care să ţi se pară ieşit din comun. Mirosul variază şi în funcţie de nivelurile hormonale, utilizarea anticoncepţionalelor sau activitatea sexuală recentă.
Nu orice miros mai înţepat denotă însă că ai o infecţie. Adesea infecţia este însoţită şi de alte simptome pe lângă miros, pe care e bine să le analizezi.
6. Este posibil să pierzi ceva în interiorul vaginului
Nu, nu poţi pierde nimic în interiorul vaginului, oricât de greu ţi-ar fi să-l recuperezi. Vorbim în special de tampoane, de care încă se feresc unele femei. Vaginul este un canal închis, aşa că dacă ai dificultăţi în scoaterea tamponului schimbă poziţia şi relaxează-te, pentru a-l găsi.
7. Doar tampoanele pot cauza Sindromul Şocului Toxic
Un alt motiv pentru care femeile preferă să nu introducă tampoane în vagin şi optează pentru absorbante este frica de Sindromul Şocului Toxic. Riscul de a face această infecţie este însă foarte mic şi eşti supusă lui nu doar în timp ce foloseşti tampoane.
În America două femei din 100.000 au acest sindrom. Dintre ele, doar 5% sunt cazuri fatale. Nu doar femeile suferă de SST. 45% dintre cazuri sunt semnalate de bărbaţi!
Concluzia? Atâta timp cât respecţi instrucţiunile de folosire a tampoanelor nu ai de ce să-ţi faci griji.
8. Majoritatea lesbienelor suferă de vaginism
Vaginismul este o afecţiune în care vaginul ajunge să se contracte şi să se strângă încât penetrarea devine dureroasă sau chiar imposibilă. „Gurile rele” susţin că lesbienele ar suferi de această afecţiune aşa că se refugiază în braţele altei femei pentru a evita un penis, nu pentru că preferă anatomia feminină.
9. Femeile mici de statură au un vagin îngust
Statura şi dimensiunile vaginului nu sunt biologic corelate!
10. Toţi bărbaţii preferă un vagin strâmt
În realitate, majoritatea bărbaţilor preferă un vagin mai elastic unuia îngust pentru că acesta permite un ritm mai alert de penetrare în timpul sexului.
Dacă pe lângă un vagin îngust ai şi o lubrifiere insuficientă, s-ar putea să nu fii excitată, aşa că vaginul strâmt este un dezavantaj pentru amândoi.