Ştiai că bărbaţii sunt mai predispuşi să mimeze orgasmul decât o femeie? Sau că femeile pot atinge la fel de uşor orgasmul precum un bărbat? Acestea sunt două dintre…
… cel mai recent deconspirate mituri privind orgasmul femeii!
Se pare că încă nu ştim totul în materie de climaxul unei femei, aşa că te invit să afli opt lucruri inedite despre el.
Mit: Femeile mimează mai des orgasmul decât bărbaţii
Adevăr: Până de curând femeia se simţea vinovată dacă nu avea orgasm, aşa că îl mima de dragul partenerului. Aproximativ jumătate dintre noi am făcut acest lucru cu un bărbat. În tot acest timp tot mai multe studii au relevat cât de dificil îi este unei femei să ajungă la climax… doar 30% o pot face în timpul actului sexual prin penetrare.
Astfel de studii nu au cercetat însă şi abilitatea bărbatului de a atinge orgasmul în timpul sexului cu partenera. Aşadar, trăim cu impresia că el o poate face la fiecare act sexual, în orice moment al zilei, indiferent de context.
De aceea, în prezent, experţii consideră că bărbatul este mult mai predispus să mimeze orgasmul, pentru că presiunea psihologică este mai ridicată. Dacă mentalităţile nu se schimbă, domnii vor ajunge chiar să mimeze mai des decât o fac doamnele şi domnişoarele.
Mit: Femeilor le este mai greu să atingă orgasmul decât bărbaţilor
Adevăr: Toată lumea este de părere că în timpul unui act sexual femeia se va „chinui” mai tare decât bărbatul să ajungă la climax. Iată că cele mai recente studii arată că din momentul în care ştii că eşti excitată şi până la atingerea orgasmului tu şi iubitul tău parcurgeţi cam acelaşi drum. De ce considerăm atunci că femeia munceşte mai tare pentru un orgasm? Deoarece momentul excitării întârzie mai mult în cazul femeii, dezvăluie associatedcontent.com.
Dacă aţi începe actul sexual la fel de excitaţi, el nu te-ar „aştepta” pe tine!
Adevăr: Dacă te abţii de la sex cu o noapte înainte de un eveniment sportiv nu te aştepta la performanţe mai ridicate. Atleţii trăiesc cu impresia că activitatea sexuală slăbeşte activitatea sportivă. Totuşi, s-a demonstrat că un orgasm nu afectează forţa sau stamina unui sportiv. Excepţia o constituie sporturile bazate pe agresivitate, cum ar fi boxul, acolo unde un orgasm îţi poate inhiba instincul de luptă.
Mit: Prezervativul nu îţi reduce şansele de a atinge orgasmul
Adevăr: Protecţia detronează oricând plăcerea. De aceea nu vrem să recunoaştem că prezervativul scade calitatea sexului. Deşi este indicat să te protejezi de fiecare dată, e cazul să ştii şi că folosirea prezervativului scade sensibilitatea organelor genitale atât în cazul bărbatului, cât şi în cazul femeii. Experţii susţin însă că el nu inhibă abilitatea voastră de a atinge climaxul.
Mit: Dacă femeia nu are orgasm ea nu se simte bine în pat
Adevăr: Multe femei se excită, se simt bine în timpul actului sexual, dar nu reuşesc să ajungă la orgasm. Adesea partenerul este dezamăgit şi consideră că partida a fost un eşec. O astfel de gândire este total eronată.
Mit: Dacă femeia nu are orgasm este vina ei
Adevăr: Deşi reprezentanţii sexului opus se feresc să recunoască, sunt şi ei responsabili că partida de sex nu s-a încheiat cu orgasm pentru amândoi. Dacă se grăbeşte să înceapă actul sexual şi nu îţi acordă suficient timp să te exciţi sau nu te stimulează suficient în timpul penetrării, orgasmul va întârzia să apară.
Sigur că îi poţi spune să acordaţi mai multă atenţie preludiului sau te poţi atinge singură în timpul actului, dar sexul în doi n-ar trebui să se desfăşoare pe principiul „fiecare pentru el”. Aşa că iubitul tău ar putea să îşi asume o parte din responsabilitate, dacă vrea să te vadă cu adevărat satisfăcută.
Mit: Orgasmul vaginal este mai intens decât cel clitoridian
Adevăr: Multe dintre noi suntem în goană după orgasmul vaginal, crezând că el este mult mai intens decât banalul orgasm clitoridian. Totuşi, lucrurile nu sunt atât de clar delimitate. Unele femei adoră stimularea clitoridiană până la orgasm, iar altele consideră zona foarte sensibilă şi preferă penetrarea. La fel, punctul G este descoperit şi reprezintă o sursă de plăcere în unele cazuri, iar în altele el nu este găsit sau este considerat uşor iritabil. De aceea este imposibil să precizăm care orgasm este mai intens. Depinde de la caz la caz.
Mit: Dacă nu ai orgasm vaginal ai o disfuncţie sexuală
Adevăr: 30% dintre femei nu vor avea nicioadată orgasm vaginal, în timp ce alte 30% îl au în mod frecvent. Totuşi, atâta timp cât te exciţi, te lubrifiezi şi ai orgasm clitoridian nu putem vorbi de o disfuncţie sexuală. E cazul să depăşim teoriile lui Freud potrivit cărora singurul orgasm autentic al femeii este cel vaginal.
Dacă în cazul bărbaţilor capul penisului este centrul plăcerii, femeile se laudă cu clitorisul, nu vaginul. Clitorusul este cel care are tot atâtea terminaţii nervoase cât capul penisului, vaginul fiind mai slab dotat.