6. Anticoncepţionale, plus o altă metodă de contracepţie
Unele femei nu se încred în acţiunea „miraculoasă” a anticoncepţionalelor, aşa că îl roagă pe partenerul de cuplu să folosească un prezervativ sau să se retragă din vagin în momentul ejaculării.
Ei bine, există mai multe cazuri de sarcini accidentale corelate cu folosirea prezervativului, decât cu folosirea anticoncepţionalelor. Faptul că până acum foloseai numai prezervativul te supunea unui „risc” mai mare decât utilizarea anticoncepţionalelor.
Te poţi considera protejată de la prima pilulă, dacă o iei în prima zi de menstruaţie. În cazul în care începi folosirea anticoncepţionalelor în altă zi, trebuie să iei o pilulă pe zi, la aceeaşi oră, timp ce şapte zile. După această perioadă te poţi baza pe anticoncepţionale şi poţi renunţa la alte metode de protecţie.
Totuşi, există anumiţi factori care scad eficienţa anticoncepţionalelor, caz în care este necesară folosirea unei metode de protecţie suplimentară.
Două prezervative nu sunt mai bune decât unul singur. Între cele două se creează o frecare care poate duce la ruperea ambelor prezervative. Aşadar, dintr-un exces de zel privind protecţia în timpul sexului, puteţi comite un accident.
8. Sexul în apă
Dacă bărbatul ejaculează înăuntrul femeii în timp ce amândoi se află în apă, sarcina se poate instala. Spermatozoizii din interiorul vaginului nu sunt afectaţi de apă, deci unul poate să fecundeze ovulul.
În schimb, dacă penetrarea nu a avut loc, iar iubitul tău ejaculează în apă în urma unui alt tip de stimulare, nu ai de ce să-ţi faci griji. Spermatozoizii nu supravieţuiesc în apă şi nici nu au un radar, astfel încât să ajungă din apă direct în uterul tău.