Magdas e o unguroaică stabilită în România din anul 2000. A descoperit metoda Kriston într-o carte, pe vremea când încă era în liceu, şi a început s-o practice.
Când a sosit la noi în ţară, i-a venit ideea să aducă şi aici măcar cartea. Cu ocazia asta, a intrat în legătură cu Andrea Kriston, care a invitat-o la un curs. Experienţa i-a schimbat viaţa. I-a plăcut atât de mult, încât a devenit antrenoare, din 2007.
Cât timp practici tu pe zi?
Opt-zece minute, seara înainte de culcare.
Ce efecte ai simţit pe pielea ta?
Dincolo de faptul că eu nu am avut probleme mari în zonă, am avut totuşi o menstruaţie nu foarte regulată, despre care la ora actuală pot să spun la zi şi la oră când îmi vine. Dar nu e neapărat atât de punctuală. Depinde şi de cât de obosită am fost în ultimele zile, cât de mult m-am plimbat prin frig şi nu am avut grijă de mine. Depinde de dorinţa de a mă întâlni cu partenerul meu. Când vin dintr-o deplasare şi ştiu că o să-mi apară menstruaţia, dacă dorinţa mea de a mă întâlni cu iubitul meu e foarte mare, ea mă „înţelege” şi mai aşteaptă puţin. Cel mai important lucru pe care mi l-a adus mie metoda este o comunicare mai bună cu zona abdominală. Trăiesc momentele de menstruaţie şi ovulaţie în mod conştient.
În cât timp au început să apară efectele?
Reglarea menstruaţiei, foarte repede – trei-şase luni. Pe parcurs, chiar şi în ziua de azi mai am surprize. Pe de o parte pot să mulţumesc exerciţiilor, pe de altă parte, materialului teoretic din metodă. De mai bine de trei ani sunt cu nasul băgat în cărţi de psihosomatică şi de medicină chineză. Încerc să înţeleg din toate punctele de vedere relaţia minte-corp-suflet.
Cum a apărut metoda?
Andreea a făcut toate exerciţiile şi toată metoda din punctul ei de vedere. A fost profesoară de biologie şi de educaţie fizică. În momentul primei naşteri, la 24 de ani, a observat că zona intimă nu revine de la sine şi nu mai este la fel. Acest lucru a deranjat-o foarte mult. Atunci a deschis unele cărţi orientale despre metode intime, dar s-a bazat mai mult pe cărţile de anatomie. Şi, pur şi simplu, cum face un
antrenor a luat, a încercat pe ea, s-a recuperat, după care a început să povestească prietenelor, cunoştinţelor, cât de bine se simte din nou în corpul ei. Metoda a început să prindă aripi în mod natural. În momentul în care deja au fost prea multe femei care au solicitat cursuri şi nu mai făcea faţă, atunci a început să pregătească antrenori.
Ai zis că se lucrează «interior» – e vorba de concentrare sau să fii atentă şi să faci nişte contracţii?
Şi una şi alta. Atenţia, dacă nu poate să fie concentrată asupra zonei respective, nu poţi avea o bună execuţie, pentru că este o zonă cu care nu avem contact vizual.
Cu ce stare pleacă fetele de la cursuri?
Terminate. Extraobosite, dar încântate, chiar au o senzaţie de satisfacţie că au fost în stare, că ele sunt deosbite, că sunt capabile, că au învăţat ceva cu adevărat important pentru ele. Poţi avea o formă perfectă, dar dacă nu faci exerciţiile corect şi cu intenţia de a proteja organele interne, poţi să capeţi şi prolaps de organe, şi hemoroizi şi varicozităţi în zona intimă. Ideea metodei e să te protejeze din interior.
Cât durează cursul?
Zece ore. Nu-l poţi face într-o singură zi. Ideal ar fi să înveţi încetul cu încetul, câte două ore. Însă, având în vedere că eu sunt în deplasare când vin într-un oraş şi fac un curs, de regulă predau în formă intensivă sâmbăta şi duminica, atunci când ele au timp.
Ce nu poate metoda?
Nu te poate asigura că vei avea o naştere fără epifiziotomie. Te pregăteşte să ai musculatura tonică şi elastică. Aceasta se întinde mai bine, fără crăpături şi microcrăpături. Contează mult şi starea psihică, calmul, înţelegerea, dimensiunile bazinului şi ale copilului. Chiar dacă naşti pe cale naturală, nu poate să-ţi promită că vei naşte fără complicaţii, pentru că depinde de mult prea multe componente.
Ultima modificare ianuarie 17, 2015 11:31 am