Femeile sunt stresate de două ori mai mult de partenerul de viață decât de copii, a dezvăluit un studiu realizat recent.
Majoritatea femeilor sunt nevoite să se îngrijească de casă și copii, fără să beneficieze de ajutorul partenerului de viață care, de cele mai multe ori, se consideră „un alt copil”.
Pe lângă toate atribuțiile avute atât în cât și în afara casei, femeia mai beneficiază și de „contribuția” partenerului de viață la creșterea nivelul de stres.
7000 de mame au participat la un studiu ce a analizat nivelul de stres al unei femei. Astfel, cele mai multe dintre ele au spus că, pe o scară de la 1 la 10, nivelul de stres este la 8.5 și 46% susțin că soții lor reprezintă o sursă de stres mult mai mare decât copiii.
Cel mai stresant lucru pentru femei este că nu au suficient timp să facă tot ce și-au propus într-o zi
3 din 4 mame care au un partener de viață susțin că, atunci când vine vorba de datoria de părinte și de treburile gospodărești, majoritatea intră în atribuțiile lor
1 din 5 mame spune că puținul ajutor primit din partea soțului reprezintă o sursă majoră de stres zilnic
În susținerea acestui studiu vine un altul care s-a axat pe analiza stării de sănătate a unui om atunci când îi moare partenerul de viață.
Astfel, când un bărbat își pierde soția, starea sa de sănătate se deteriorează, însă când o femeie își pierde soțul, starea ei de sănătate se îmbunătățește vizibil și devine mult mai rezistentă în fața stresului.