De ce rațiunea ne împiedică să ne găsim jumătatea

.
Dragostea este mult mai simplă atunci când suntem tineri și nu știm prea mult. Pe măsură ce înaintăm în vârstă și iubirea devine mai complicată.

Explicația? Potrivit autorului britanic Paul Hudson, atunci când suntem tineri, sentimentul de iubire este plin de magie. Magia se pierde însă, crede el, pe măsură ce ne maturizăm și devenim mai inteligenți.

Dispar micile minuni de care ne bucurăm atunci când suntem tineri îndrăgostiți și încercăm să înțelegem și mai mult acest sentiment. Iar când ne vom fi făcut o părere despre ceea ce înseamnă dragoste, ne este și mai greu să ne găsim sufletul pereche.

Ca un paradox însă, persoanele cele mai inteligente din lume se îndrăgostesc și cel mai ușor, conform studiilor.

Când ești tânăr, ești dornic să-și petreci tot mai mult timp cu persoana iubită. În schimb, când te maturizezi, aceasta nu mai este o prioritate pentru tine. Începi să meditezi mai mult la prioritățile tale, la independența ta, să regreți perioadele în care erai singur, vrei să ai timpul tău, spațiul tău, vrei din nou independență.

Atunci când două persoane se implică într-o relație renunță la ceea ce le oferea independență până atunci de dragul partenerului de viață. Însă oamenii sunt diferiți, iar după un timp, unii pot resimți nevoia de spațiu mai mult decât alții, ca să nu se mai simtă sufocați. Acesta este și motivul pentru care cele mai multe cupluri se despart. Și infidelitatea este, într-o oarecare măsură, tot un apanaj al dorinței de libertate.

Un avantaj pentru bunul mers al relației ar fi să găsești o persoană la fel de independentă ca tine. Cu toate că asta nu îți garantează că relația va merge sau nu, nevoia ta de avea independență va varia de la o perioadă la alta, așa că tot vei ajunge în punctul în care un vei fi mulțumit.

Iar asta tot din cauza faptului că, ajunși la maturitate, gândim prea mult și uităm de sentimente.

”Compatibilitatea din punct de vedere al dorinței de a fi independent nu este suficient”, susține Hudson.

Așadar, romantismul, cel puțin așa cum îl percepem noi, este sortit pieirii în relația voastră.

Sursa: 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton