Nu sări în sus, ştim că tu faci dragoste! Dar există şi alte motive pentru care oamenii ajung în pat… sau în alte locuri.
Ei bine, da. De ce? În literatura de specialitate, există foarte puţine răspunsuri la această întrebare, pe care toată lumea o găseşte mult prea evidentă ca s-o mai analizeze. Alfred Kinsey, fondatorul sexologiei moderne, a intervievat aproape opt mii de oameni în anii ’40 pentru a afla totul despre ce se întâmplă în dormitoarele lor – cu lumină sau fără.
Nu mai vorbim de punctul culminant! În anii ’60, William Masters şi Virginia Johnson au studiat orgasmul a sute de femei şi bărbaţi, după care a urmat o revoluţie. Femeile făceau totul pentru a obţine orgasme multiple, bărbaţii ridicau din sprâncene auzind vestea că adevărata performanţă înseamnă să aibă orgasm şi fără să ejaculeze.
De atunci, milioane de cercetători au explorat tot ce se putea explora în materie de sex… mai puţin motivele. Care sunt numeroase – dacă ar fi să ne luăm după cartea recent apărută în America, „Why Women Have Sex?” („De ce fac sex femeile?”). Autorii, Cindy Meston şi David Buss, au identificat nu mai puţin de 237 de motive!
Scapă de durerile de cap
Ai citit bine: unul din motivele care duc la sex este identic cu cel care duce la renunţarea la sex: celebra durere de cap. Au mai existat şi „Mă ajută să adorm”, şi „Arde caloriile”, „Ţine de cald” şi „E distractiv”. Nu iubire şi nici măcar atracţie? Nu. Reţine că e vorba aici despre motivele pentru care o femeie poate să facă sex, nu şi un bărbat. Pentru bărbaţi e mai dificil, pentru că dacă nu sunt atraşi de femeia respectivă, nu au erecţie – punct. Aşa că, bieţii de ei, oricât i-am blama noi pentru că sunt infideli din naştere, nu vor putea niciodată să folosească sexul pentru tot atâtea motive ca o femeie: „Să mă răzbun pe cineva care m-a rănit”; „Să obţin o promovare”; „Să scap de chisturi”…
Aici suntem la fel ca bărbaţii: „Persoana avea ochi frumoşi” (sau mâni, umeri, fese, mers, voce şi aşa mai departe). „Avea un corp superb!”; „Săruta minunat”; „Era prea atrăgător ca să pot să rezist” sau, pur şi simplu, „Voiam să am orgasm”.
Motive pentru atingerea unui scop
„Voiam să fiu la egalitate cu iubitul care m-a înşelat”; „Am vrut să-i distrug şi rivalei mele relaţia, aşa cum şi ea mi-a distrus-o mie”; „Ca să fiu mai populară”; „Ca să câştig un pariu” şi bineînţeles: „Pentru bani”.
„Voiam să comunic pe un nivel mai profund”; „Să-i ridic nivelul spiritual partenerului meu” (cum o fi asta?); „Pe post de mulţumesc” sau „Persoana era prea inteligentă ca să rezist”!
Motive de insecuritate
„Era de datoria mea să o fac”; „Am vrut să-mi cresc stima de sine”; „Era singurul mod în care puteam să-l fac pe soţul meu să petreacă mai mult timp cu mine”.
Fetele deştepte pot
Un profesor de la King’s College din Londra susţine că IQ-ul ridicat le ajută pe femei să aibă mai uşor orgasm. Cine zicea că nu-i plac fetele cu ochelari?
Concluzii
Oamenii fac multe lucruri fără să se gândească ce îi mână, şi apoi nu le vine să creadă când apar consecinţele. Pornind de la motivul pentru care ajungi în braţele unui bărbat, poţi să ştii dinainte până în al câtelea cer vei ajunge. O partidă de sex reuşită ar trebui să se laude cu cel puţin un orgasm, iar orgasmul nu poate apărea dacă nu există cel puţin o atracţie corespunzătoare. După unele studii care s-au desfăşurat la Universitatea din Geneva şi Santa Barbara, există o legătură foarte strânsă între emoţii şi orgasm.
Cu cât femeile implicate erau mai îndrăgostite, cu atât orgasmul era mai intens şi mai profund. Mai mult decât atât, doctorul american Alexander Lowen scrie în cartea lui, „Love, Sex and Your Heart” (Iubire, sex şi inima ta) că există o legătură foarte strânsă între bolile de inimă şi problemele în viaţa sexuală. După cum se pare, dacă vrei calitate, va trebui să implici şi iubirea în proces…