Când fiecare ia decizii după cum îl taie capul, fără să-şi consulte partenerul, pot apărea divergenţe care să degenereze în certuri grave.
Dar soluţia e la îndemână: discutaţi şi luaţi hotărâri împreună. Vă veţi simţi fiecare împlinit.
Viaţa de cuplu aduce cu ea o serie întreagă de situaţii dificile, la care trebuie găsite soluţii. Nu te avânta să le cauţi de una singură, doar pentru că tu crezi că aşa e mai bine. Cere şi părerea partenerului şi, în ciuda părerilor diferite, găsiţi soluţii de compromis.
«Eu vreau un copil. El… nu»
Când e vorba de aducerea pe lume a unui copil, este foarte important ca amândoi să vă doriţi acest lucru şi să cădeţi de acord cu privire la aspectele importante. Aşadar, discutaţi şi vedeţi ce îşi doreşte celălalt. Uneori certurile se iscă şi numai din alegerea numelui copilului, ca să nu mai vorbim de problemele mai importante! În nici un caz nu te gândi să rămâi însărcinată fără să îi dai şi lui de ştire, doar pentru a-l păstra lângă tine pentru totdeauna. Un copil „furat” nu va produce aceeaşi bucurie ca un copil conceput de comun acord, iar uneori poate chiar să distrugă cuplul.
«Fiecare vrea să facă altceva cu banii»
Tu îţi doreşti să investeşti mai mult în casă, el îşi doreşte să investească în maşină. Tu ai vrea să puneţi ceva deoparte, el îţi spune că mai bine cheltuiţi cât aveţi şi, când mai aveţi nevoie, faceţi rost. E greu când te confrunţi cu aşa o situaţie. Totuşi, banii rămân foarte importanţi, chiar dacă se spune că sunt „ochiul dracului”. Stabiliţi împreună când e vorba de o investiţie importantă şi hotărâţi care sunt priorităţile familiei când e vorba de împărţirea bugetului.
Dacă faci acest lucru, îţi asumi un mare risc. Partenerul tău se poate simţi înşelat şi te va acuza că nu ai încredere în el. Adeseori, puşi în faţa faptului împlinit, bărbaţii nu se gândesc că nu mai pot face nimic pentru a schimba situaţia, ci iau decizii pripite. Urmarea? Se îndepărează, te respinge, iar cu prima ocazie va face la fel.
«Am mai multă încredere în părerea altora»
Nu lăsaţi pe alţii să hotărască în locul vostru, chiar dacă există o mulţime de persoane gata să vă „ajute”: părinţi, socri, rude, prieteni. Cel mai bine e să nu lăsaţi pe nimeni din afară să vă influenţeze atunci când luaţi hotărâri care, în cele din urmă, vă privesc doar pe voi doi. Pentru că, la urma urmei, nu trăiţi nici împreună cu prietenii, nici cu rudele, ci cu partenerul de viaţă.