Totul despre contracepţia cu inelul vaginal

.

Efecte adverse ale inelului vaginal

Plasarea intravaginală a inelului îţi aduce însă câteva dezavantaje. Există un risc ca inelul să iasă din interiorul vaginului în timpul sexului, în timp ce ai scaun sau când extragi un tampon din interiorul vaginului. Eficienţa contraceptivă a inelului scade, dacă el este expulzat şi lăsat afară din vagin mai bine de trei ore, pe parcursul a 24 de ore. Dacă întreci această limită trebuie să foloseşti o altă metodă contraceptivă timp de şapte zile de la reintroducerea inelului în vagin.

Un alt dezavantaj îl reprezintă efectele adverse corelate cu plasarea lui intravaginală, cum ar fi infecţiile vaginale, vaginita, iritaţii locale sau secreţii vaginale neobişnuite. La unele femei apare o senzaţie locală supărătoare, motiv pentru care preferă să înceteze folosirea lui.

Totuşi, concentraţia mai mică de estrogen reduce efectele adverse asociate cu acest hormon, cum ar fi greaţa şi sensibilitatea sânilor. La fel ca anticoncepţionalele, folosirea inelului prezintă mai multe riscuri cardiovasculare în cazul femeilor fumătoare.

În prezent, pe piaţa din România există un singur producător, Nuvaring, iar preţul unui astfel de inel este de aproximativ 50 de lei.

Potrivit unui studiu, în jur de 15% dintre femei au preferat să renunţe la utilizarea inelului Nuvaring, din cauza efectelor sale advserse, printre care senzaţia unui obiect străin in interior, dificultăţi în timpul sexului şi expulzarea lui accidentală.

Mai trebuie menţionat că cele mai comune efecte adverse ale Nuvaring sunt vaginita (14.1% din cazuri), durerile de cap (9.8% din cazuri) şi infecţii ale tractului respirator superior (8.0% din cazuri).

Foto: Shutterstock

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton