6 clişee neadevărate despre orgasm

.

Clişeele despre orgasm sunt periculoase, dacă nu au o bază reală, pentru că îţi limitează şansele de a-l atinge. Cele câteva secunde de plăcere au dat naştere mai multor zvonuri,…
… pe care ai face bine să nu le crezi.

Iată ce clişee despre orgasm nu au nicio bază reală şi trebuie îndepărtate din mintea ta!

1. Orgasmul măreşte şansele de a rămâne însărcinată

Acest clişeu este o invenţie născocită de doctorii slab informaţi din anii 1900. Pe atunci li se sugera femeilor să încerce să aibă orgasm în timpul sexului, mai ales dacă cuplul se confrunta cu probleme de fertilitate. Teoretic, contracţiile din timpul orgasmului ar atrage spermatozoizii din vagin în uter mai repede şi în număr mai mare.

Teoria a fost demontată în anii 50 de doi cercetători, care au demonstrat că sperma nu călătoreşte mai bine din vagin în uter, în timpul unui orgasm.  

2. Dacă nu poţi avea orgasm, ori suferi de anorgasmie, ori este ceva în neregulă cu tine şi relaţia ta de cuplu

Află că există mai multe afecţiuni medicale care îţi pot afecta orgasmul, la fel şi medicamente care au diverse efecte adverse. Mai apoi, dacă n-ai reuşit până acum să ai orgasm cu un bărbat, cel mai probabil nu ai găsit încă tipul de stimulare perfect pentru tine. Femeile au orgasm, în primul rând, pentru că ştiu de anume le place şi ce nu.

3. Dacă nu ai orgasm, înseamnă că partenerul tău nu se pricepe să satisfacă o femeie

Acest clişeu există mai mult în rândul bărbaţilor, care corelează abilităţile lor din pat cu numărul de orgasme provocate partenerei. Adevărul e că dacă îţi cunoşti bine propriul trup, vei ştii cum să atingi orgasmul, indiferent cât de bun sau prost la pat este iubitul tău. Pentru femei contează mai mult atracţia sexuală dintre ea şi partenerul de sex, decât abilităţile sale.

4.  Prezervativul dimunuează şansele de a atinge orgasmul

În realitate prezervativul creşte şansele femeilor de a atinge orgasmul. Într-adevăr, prezervativul diminuează puţin din senzaţiile bărbaţilor. El poate întârzia momentul ejaculării, ceea ce ţi-ar da ţie suficient timp pentru a atinge orgasmul în timpul sexului. Mai apoi, asigură-te că alegi un prezervativ cu lubrifiant, pentru a nu simţi vreo senzaţie de uscăciune.

5. O viaţă sexuală satisfăcătoare presupune să ai orgasm de fiecare dată

De fapt, fericirea în plan sexual este compusă din mai multe elemente, nu doar din plăcerea finală. Contează sentimentul de atracţie, apropierea intimă de iubit şi pasiunea actului. De multe ori satisfacţia deplină duce la dispariţia dorinţei. Cum aşa? Imediat după un orgasm eliberăm serotonină. Acest hormon te calmează după un orgasm şi te face, pentru o perioadă, mai indiferentă în faţa stimulilor sexuali. Aşadar, câteva partida de sex încheiate fără orgasm îţi vor păstra la un nivel mare dopamina, hormon care stabileşte atracţia sexuală dintre două persoane.

6. Dacă bărbatul nu are orgasm, înseamnă că nu mai este atras de iubita lui

O mare temere a femeilor care constată că iubitul lor atinge tot mai greu orgasmul este că el şi-a pierdut interesul în plan sexual. Multe trag imediat concluzia că partenerul lor este tentat să umble cu alte femei sau că a călcat strâmb deja. Decât să îţi faci griji de acest gen şi să începi să-i faci reproşuri, mai bine ai discuta deschis cu el. Teama că nu te satisface cum trebuie în pat sau stresul de la locul de muncă sunt alţi factori care îl pot îndepărta de orgasm.

Iată ce dietă trebuie să urmezi pentru a avea orgasm!

Foto: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton