Cine nu are prieteni… să îşi închirieze online

.

De ce ţi-ai închiria un prieten

Potrivit psihologului, în prezent socializarea este una deficitară şi cu greu găseşti pe cineva care să îţi acorde timpul său şi care să te asculte, fără să intre peste spusele tale cu propriile probleme. Cu un prieten plătit te poţi descărca nestingherită, iar starea ta emoţională se menţine pe linia de plutire.

Pe site-ul rentafriend.com găseşti şi o listă de activităţi reale, pe care prietenii de închiriat le-au făcut cu cei care i-au plătit. Iată când devine util un prieten de închiriat:

Când ai rămas cu un bilet în plus la meci sau la teatru şi nu vrei să mergi singură.

Când ajungi într-un oraş nou şi ai nevoie de compania cuiva, dar şi de un ghid.

Vrei să cinezi la restaurant după muncă, dar nu ai cu cine să mergi.

Când vrei să practici un hobby sau să înveţi ceva inedit, căci „prietenii” au diferite calităţi care îi recomandă pentru diferite activităţi interesante. Poţi merge cu un „prieten” la sală, iar el te poate motiva şi antrena, pe bani mai puţini chiar!

Când ai nevoie de sfatul cuiva care să nu fie implicat şi care să îţi poată da o părere obiectivă.

Ce fel de persoane apelează la serviciile prietenilor contra cost

Psihologul Stefania Asan atrage atenţia că plătitorii pot fi induşi în eroare cu acest tip de serviciu şi recomandă mai degrabă vizita la un psiholog, care este antrenat să îţi ofere ajutorul specializat.

Dânsa consideră că cei care apelează la priteniile contra cost sunt persoane nesigure, introvertite şi neîmplinite în plan emoţional. La polul opus, cei extrovertiţi, cu multă experienţă socială, pot apela la acest serviciu din curiozitate, pentru a experimenta ceva nou.

Aceste persoane sunt în căutarea unei persoane în faţa căreia să se poată confesa liber, fără constrângeri sau teama de a fi judecat. De altfel, psihologii susţin că ne este mai uşor să ne destăinuim unui străin din varii motive.

Psihologul Petrică Alexa mai precizează că cei care prestează „meseria” de prieten de închiriat şi-ar putea oferi serviciile, pentru că la rândul lor, caută să se apropie emoţional de altcineva. Aşadar, trebuie să fie selectaţi, astfel încât să se încadreze pe drept la ofertă şi nu la cerere.

Foto: Shutterstock

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton