Ce se schimbă în viața de cuplu odată cu apariția primului vostru copil

.

Un copil este un angajament uriaș pentru orice cuplu. El vine la pachet cu o serie de responsabilități pe termen lung, cu multe necunoscute și reprezintă pentru multe cupluri un test de rezistență la care nu au mai fost supuse niciodată. Pentru că acest pas trebuie să fie o decizie luată în cunoștință de cauză de către amândoi, problemele care se nasc din decizia în cauză trebuie rezolvate tot acționând împreună. Un lucru este cert, viața intimă se va schimba, modul în care interacționați, în care vorbiți și socializați cu prietenii va fi diferit, iar presiunea financiară va fi incomparabil mai mare.

Ce se schimbă în viața de cuplu odată cu apariția primului vostru copil:

Vă veți lovi de probleme logistice

Până să ajungem la partea emoțională, decizia de a avea un copil vine cu implicații logistice profunde. Spațiul din locuință se poate dovedi prea mic pentru noile voastre nevoi, astfel existând posibilitatea să aveți nevoie de o locuință mai mare, mai generoasă și mai potrivită situației noi în care vă regăsiți. De asemenea, veți avea nevoie să găsiți cele mai bune idei pentru amenajarea camerei copilului, care să corespundă atât spațiului de care dispuneți, cât și dorințelor voastre individuale, de gust. În mod cert, casa se va umple cu rame foto care vor cuprinde cele mai importante și emoționante momente din viața voastră de când ați devenit părinți. Nu în ultimul rând, pentru că poate fi uneori foarte dificil să creșteți un copil, veți avea nevoie să apelați și la o bunică, ceea ce ar putea implica alte schimbări în intimitatea voastră.

Timpul dedicat intimității voastre se va reduce

Spiritul unei relații se schimbă odată cu apariția unui copil. Obiceiurile voastre de cuplu nu vor mai fi aceleași, modul în care comunicați poate avea de suferit sau se va reduce la nevoile celui mic, ignorându-le uneori pe ale voastre. Așa cum este și de așteptat, un copil înseamnă sacrificii și riscuri, însă în niciun caz nu trebuie privit numai dintr-o lumină negativă. Și asta pentru că atunci când relația este cu adevărat potrivită, fiecare pas de acest fel nu va face decât să întărească toate lucrurile bune dintre voi.

Apar conflicte strâns legate de modul în care fiecare crede că trebuie să îl crească pe cel mic

Convingerile, personalitatea, caracterul, impulsivitatea sau pasivitatea, toate aceste lucruri pot pune o puternică amprentă pe modul în care fiecare părinte crede că este mai bine sau mai rău să crești un copil. Astfel, unele conflicte pot fi inevitabile, mai ales acolo unde există diferențe mari de opinie. Ceea ce trebuie să fiți convinși amândoi este însă că împreună vreți binele copilului, iar acesta este principala idee pe care trebuie să o aveți mereu în prim plan.

Întâlnirile cu prietenii se vor reduce

Pentru persoanele foarte sociabile, apariția unui copil poate fi o provocare foarte mare. Ieșirile în oraș vor fi tot mai rare, iar de la un punct încolo există posibilitatea ca serile petrecute cu prietenii să se transforme doar în vizite sporadice la voi acasă. Asta nu înseamnă însă că relațiile se vor răci, ci doar că ritmul de viață va fi altul și greu de adaptat nevoilor tuturor.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Flamingo Images

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton