Ce relaţie au avut părinţii tăi? Cum te influenţează asta

.
Felul în care percepem dragostea, atmosfera şi căldura din familie şi felul în care ne raportăm la alte persoane care ne devin aproapiate are rădăcini adânci în copilărie. Vezi cum îţi influenţează relaţia dintre părinţi felul în care iubeşti acum şi relaţiile tale ca adult.

Relaţia dintre părinţii tăi, mai importantă decât crezi

Multe lucruri îţi afectează relaţiile de dragoste şi viaţa intimă: locul în care trăieşti, ce fel de prieteni ai şi ce viaţă duci, dar mai ales căsnicia părinţilor tăi şi dacă au avut sau nu aventuri când erai copil.

Studii recente arată că aventurile şi infidelităţile părinţilor te pot afecta chiar dacă erai prea mic atunci când scandalurile au avut loc şi nu înţelegeai ce se întâmpla cu mami şi tati.

Dacă părinţii tăi sunt divorţaţi sau despărţiţi şi asta din cauza respectivelor aventuri şi înşelatului, cu atât mai mult viaţa ta intimă va fi afectată de relaţiile lor.

Ce spun specialiştii

Judith Wallerstein, specialist în psihologie, susţine că impactul divorţului părinţilor (mai ales dacă divorţul are loc din cauza infidelităţii unuia sau ambilor părinţi) este uriaş asupra copiiilor deveniţi adulţi.

Indiferent de vârsta pe care o aveai atunci când unul dintre părinţi a înşelat, dacă sau nu celălalt părinte a aflat şi felul în care s-a rezolvat sau nu problema în cuplu îţi modelează felul în care ai relaţii intime acum, ca adult.

Personalitatea ta, capacitatea de a avea încredere în cineva într-o relaţie de dragoste, aşteptările şi felul în care faci faţă schimbărilor sunt toate determinate de felul în care părinţii tăi se iubeau sau nu când erai copil.

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton