Cât contează gura lumii?

.

Nu lăsa anturajul să-şi pună amprenta asupra căsniciei tale!
O vorbă din bătrâni spune că gura lumii nici pământul n-o astupă. Şi cât adevăr ascunde! Orice ai face, niciodată nu vei reuşi să-i mulţumeşti pe toţi. Mai ales când vine vorba despre viaţa intimă a unei perechi fericite. Stau şi mă întreb câteodată cum de au reuşit bunicii noştri să menţină căsnicii longevive, să ajungă la aniversări de invidiat, precum nunta de aur. Şi nu se poate spune că au trăit doar pe roze, că nu s-au confruntat cu probleme, că nu au avut momente de criză. Ba mai mult, ei au avut de înfruntat o societate îmbâcsită de idei preconcepute şi de tradiţii respectate cu sfinţenie. Acum, când ne dorim cu toţii a fi moderni, dezbrăcaţi de prejudecăţi şi deschişi la nou, în ciuda vremurilor în care trăim, gura lumii pare să aibă o influenţă mult mai nefastă asupra cuplurilor decât odinioară.

ANTURAJUL CONTEAZĂ!

Bunica mea obişnuia să spună „frunză verde lobodă, gura lumii slobodă”, de fiecare dată când încercam să-mi descarc oful inimii în faţa ei. De cele mai multe ori, mă considera pe mine vinovată pentru prietenii pe care mi i-am ales, pentru că aplecam urechea la ce spuneau alţii şi-i asculvtam pe cei care vorbeau aiurea despre mine. La vremea aceea mi se părea desuet şi chiar regretam că am deschis gura să-i povestesc. Acum însă, după ce am căpătat şi eu un pic de experienţă din propriile greşeli, am ajuns să-i dau dreptate. Căci, vrei să recunoşti sau nu, orice relaţie este, mai mult sau mai puţin, influenţată de către cei din jur. Când tu nu bagi în seamă ce se spune pe la spate, ascultă el cu atenţie gurile rele şi invers. De aici apar tensiuni şi certuri inutile în cuplu, care pot duce chiar la destrămarea definitivă a relaţiei.

DE CE ANUME TREBUIE SĂ ŢII CONT

Fie că vin de la mama, de la bunica, de la tanti Tanţi, de la nea Costel, de la vărul Doru, fie de la vecina de la 2, de la amicul Tudor (cel mai bun prieten al lui din copilărie), de la Cristina (cea mai bună prietenă a ta), „acele” înveninate, aruncate doar de dragul de a distruge o relaţie frumoasă sau pur şi simplu cu gândul că ajută, se pot transforma în arme letale pentru căsnicie. Dacă aceste înţepături vin în mod direct, în prezenţa amândurora, cu intenţia de a vă corecta, atunci merită luate în considerare, bineînţeles dacă sunteţi de acord amândoi. Dacă însă la unul dintre voi ajunge doar ecoul lor, purtat din gură în gură prin diverse cercuri şi împrejurări, atunci chiar nu ar trebui să faceţi mare tam-tam pe tema asta.

REGULI DE COMUN ACORD

De fiecare dată când revine acasă de la întâlnirile cu băieţii e ţâfnos, îţi caută nod în papură şi orice cuvânt pe care i-l adresezi se transformă în sămânţă de scandal.
Mai rău, când vine de la ai lui, îţi reproşează că nu-i găteşti, că nu ştii să-i calci cămăşile ca mama şi că locuinţa voastră ar arăta mult mai bine dacă ar fi „şmotruită” pe cinste de o gospodină. Îţi dai seama imediat că a fost „montat”, nu? Doar nu ai de gând acum să încerci să schimbi situaţia! Fiecare persoană a crescut şi a fost educată într-un mediu cu reguli şi concepţii proprii de viaţă. Şi tu te poţi afla, la un moment dat, în aceeaşi postură ca şi el. Influenţată de amice „binevoitoare”, de experienţa de viaţă a mamei, arunci reproşuri care, de fapt, nu-ţi aparţin. Chiar crezi că are rost? Diplomaţia şi calmul joacă un rol foarte important în astfel de situaţii. Stabiliţi-vă, de comun acord, propriile reguli de urmat, aşa încât nimic din ceea ce vine din exterior să nu vă poată umbri bunul mers al relaţiei. Cu cât sunteţi voi mai uniţi, cu atât mai bine.

    
Vedete din Romania Vedete internationale