Avortul şi consecinţele lui

.

Ai decis să faci un avort. Pregăteşte-te pentru această experienţă cu cap! Ia în considerare toate riscurile la care te supui: medicale, emoţionale, în cuplu, dar şi în faţa Bisericii.
Consecinţele avortului asupra relaţiei de cuplu

Deşi sunteţi un cuplu solid, iar decizia întreruperii de sarcină aţi luat-o de comun acord, e posibil să nu mai fiţi aceeaşi pereche fericită o bună perioadă de timp. Experienţa unui avort schimbă dinamica unui cuplu.

E posibil să-i reproşezi partenerului că nu înţelege prin ce treci pentru că el nu este fizic implicat în situaţie, în timp ce încearcă să te ajute cum ştie mai bine. Nu lăsaţi trauma acestei experienţe să creeze certuri şi reproşuri între voi.

Situaţia se complică atunci când nu vă puneţi de acord în legătură cu decizia de a întrerupe sarcina. Dacă tu vrei să păstrezi copilul, în timp ce el îţi spune că nu-şi va asuma vreo responsabilitate, fii fermă pe poziţii. Nu renunţa la sarcină pentru binele lui sau al relaţiei. Sunt şanse mari să-l învinovăţeşti. O astfel de ranchiună vă va afecta relaţia mai devreme sau mai târziu.

La polul opus, dacă el insistă să păstraţi copilul, dar tu nu te vezi pregătită pentru rolul de mamă, ai de făcut o alegere dificilă. Încearcă să-i justifici în detaliu alegerea ta, dar cântăreşte cu atenţie şi argumentele lui. Ţine cont de faptul că el este pregătit să întemeieze o familie cu tine.

Riscurile medicale ale unui avort

Deşi medicina a evoluat, încă există riscuri pe care ţi le asumi dacă decizi să faci acest pas.

Este posibil să apară complicaţii în următoarele şase săptămâni de la chiuretaj: complicaţii cauzate de anestezie, hemoragii, leziuni interne la nivelul uterului şi cervixului sau infecţii.

De aceea este indicat să faci duş, nu baie, cu apă călduţă, fără să cureţi şi interiorul vaginului timp de cel puţin 2 săptămâni. Activitatea sexuală este interzisă de medic până la încheierea celor şase săptămâni.

Există riscuri şi după această perioadă: tulburări ale menstrei, avort spontan, infertilitate şi probleme de ordin psihic.

Nu vei putea să faci o întrerupere de sarcină fără să semnezi un act în care specifici că eşti de acord cu procedura în ciuda tuturor riscurilor ce ţi-au fost aduse la cunoştinţă.

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton