5 motive pentru care suntem atraşi de oameni răniţi

.
Persoanele cu bagaj emoţional şi sentimental serios par foarte atractive din motive care par de neâinţeles. În fond, de ce ai vrea un om care să te compare cu fosta, de ce ai dori să fii cea care îi aminteşte de un episod traumatizant din viaţa lui? Vezi 5 motive pentru care suntem atraşi de oameni răniţi.

Vrem să-i salvăm

Ne simţim atraşi de oamenii cu sechele sentimentale pentru că vrem să le calmăm demonii, să fim noi salvatorii care oprim violenţa, durerea şi/sau remuşcările din interiorul sau trecutul lor. ADN-ul nostru ne ordonă să avem grijă de alţii, să îngrijim oamenii pe care îi percem ca răniţi, disperaţi, pierduţi.

Vrem să îi ajutăm să redescopere umanitatea

Ne simţim atraşi de oamenii răniţi pentru că vrem să le arătăm că iubirea învinge. De fapt, vrem să ne confirmăm nouă că iubirea poate vindeca totul şi că un om, oricât de îndurerat, schimbat în rău, obosit de viaţă, poate fi „vindecat” cu iubire.

Ne plac provocările

Când avem un proiect de care să ne ocupăm, avem ce face cu timpul nostru şi viaţa capătă cumva mai mult sens. În plus, dacă schimbăm un om în bine, încrederea noastră în propria persoană va creşte şi toţi ne dorim să avem această satisfacţie de a fi salvat pe cineva.

De asemenea, cu cât este mai greu să ajustăm regulile după o persoană, cu cât acel om are mai multe probleme de rezolvat, simţim că suntem utili şi că facem bine şi toate aceste sentimente pot fi foarte convingătoare.

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton