Rețeta Red Velvet Cupcakes este oferită de Ioana Romanescu, proprietara businessului Cupcake Philosophy, care îți garantează că vei obține niște prăjiturele minunate dacă vei respecta întocmai indicațiile de preparare.
Ingrediente
Blat (pentru 24 cupcakes):
170 g unt; 160 g lapte; 5 ml oțet; 15 ml suc de sfeclă roșie; 2 ouă; 60 g zahăr; 250 g făină albă; 15 g praf de copt
Crema: 227 g cremă de brânză; 113 g unt; 375 g zahăr pudră; 10 g esență de vanilie
Blatul: Preîncălzește cuptorul la 180 °C. Așază 24 de hârtiuțe de cupcakes în tavă. Asigură-te că toate ingredientele sunt la temperatura camerei. |n bolul unui mixer amestecă untul cu zahărul la viteză medie, până devine alb și capătă volum. Se adaugă ouăle, unul câte unul, apoi făina amestecată cu praful de copt, iar la sfârșit partea lichidă, adică laptele, sucul de sfeclă și oțetul. Se toarnă compoziția în tăvițele de cupcakes și se dau la copt 20-25 minute.
Crema: Se amestecă crema de brânză cu untul și se mixează, după care se adaugă treptat zahărul-pudră și extractul de vanilie. În cazul în care crema nu are un aspect cremos, se pot adăuga 10 ml de lapte.