Tratamente naturale pentru infecţiile urinare recurente

.

Infecţiile urinare recurente ajung sa nu mai fie sensibile la tratamentul cu antibiotice. Aşa ca multe femei aleg sa se vindece în mod natural, evitând şi efectele secundare negative ale tratamentului alopat.
Cel mai important lucru care ajuta la vindecare este sa bei multe lichide – cel puţin 2,5 litri pe zi. Hidratarea ajuta la curaţarea tractului urinar de bacteriile care provoaca infecţia. Ceaiurile din plante precum strugurii-ursului sau coada-calului au efecte bune şi ajuta la vindecare. Bineînţeles, daca problema este una grava sau daca simptomele persista, ar trebui sa mergi de urgenţa la specialist şi sa iei tratamentul indicat de acesta.

Strugurii-ursului, dezinfectant

Una dintre plantele cele mai cunoscute pentru pastrarea sanataţii tractului urinar este cea numita strugurii-ursului (Arctostaphylos uva-ursi). Creşte în zone alpine înalte şi face fructe roşii. Conţine substanţe cu efect diuretic şi astringent şi acţioneaza ca un adevarat dezinfectant asupra vezicii urinare. Medicina tradiţionala recomanda strugurii-ursului pentru tratarea infecţiilor urinare, a cistitei cronice, a pietrelor la rinichi şi a infl amaţiei rinichilor. Planta se poate utiliza sub forma de ceai, tinctura sau capsule. Infuzia se prepara din doua linguriţe de frunze marunţite la o cana cu apa. Se beau doua cani pe zi. Tinctura şi capsulele se pot cumpara de la magazinele de produse naturale şi se folosesc conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Coada-calului calmeaza durerile din infecţiile urinare

Ceaiul de coada-calului are şi el efect de dezinfectare a cailor urinare. Pentru a prepara ceai, se lasa la infuzat timp de 15-20 de minute doua linguriţe de planta la o cana de apa fierbinte. Se beau trei cani pe zi. Pentru calmarea durerii, se recomanda baile calde de şezut cu coada-calului. În acest scop, prepara un macerat din 100 g de planta în jumatate de litru de apa rece şi lasa sa stea timp de opt ore. Apoi, încalzeşte-l pâna aproape sa dea în clocot.
Adauga apa calda, pâna ajungi la 5 litri. Dupa ce ajunge la o temperatura normala, de baie, se sta cu şezutul în aceasta apa timp de 20 de minute. Dupa baie, bolnavul nu trebuie sa se ştearga, ci sa se înveleasca cu un prosop gros şi sa stea sub plapuma timp de o ora.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton