Poziţiile de alăptare – cum e mai bine?

.

Deşi este un proces cât se poate de natural, alăptarea se învaţă. Şi pentru că vor petrece multe ore în doi, bucurându-se de beneficiile alăptării, este foarte important ca mama şi bebeluşul să găsească o poziţie cât mai confortabilă, pentru a profita din plin de aceste momente speciale, doar de ei ştiute.
Cea mai importanta parte a alaptarii este pozitionarea corecta a copilului la san.

Tine bebelusul aproape, cu pieptul si nasul atingandu-ti sanul. Cu o mana sustine capul si gatul copilului, cu cealalta – ridica usor sanul. Atinge sfarcul de obrazul bebelusul intr-o miscare de jos in sus, pana cand cel mic deschide gura. Lipeste-l de san, punandu-i in gurita cat mai mult din areola. In cazul in care sanul este prea plin, s-ar putea sa fii nevoita sa il strangi cu degetele la capatul areolei – acest lucru ajuta bebelusul sa prinda sfarcul. Pozitionarea corecta a copilului la san este cea mai importanta modalitate de a preveni durerea mamelonara.

Daca bebelusul a prins sanul corect, va tuguia buzele si va scoate niste sunete de inghitire. Daca auzi niste smuceli mai puternice inseamna ca nu a prins bine sfarcul si va trebui sa incerci din nou.
Daca pozitia mamei si copilului sunt corect alese, mama este calma, relaxata, nu simte durere, sanul este golit dupa alaptare, copilul suge cu miscari ample, nu scoate sunete zgomotoase in timpul suptului, respira liber si este pe deplin multumit.

Iata cele mai recomandate pozitii pentru alaptat – incearca-le si alege-le pe cele potrivite pentru tine si bebelusul tau:
Vezi continuarea pe baby.unica.ro!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton