o exploziție de culori, de forme, o armonie perfectă între natură și ceea ce putem crea noi înșine. Vrei să-ți pregătești grădina sau casa pentru acest anotimp? Uite cum plantezi florile.
Sunt speciale, delicate, iar culorile lor calde pot încălzi atmosfera răcoroasă până toamna târziu. Iată câteva poze cu flori de toamnă pe care sigur le vei vrea în grădina ta.
Poze cu flori de toamnă
Crizantemele sunt considerate reginele florilor de toamnă. Ele sunt înrudite cu daliile și gălbenele. Pe lângă faptul că nu sunt pretențioase, se găsesc într-o gamă largă de culori și forme. Iubesc lumina, dar nu și căldura, preferă temperaturile sub 20° C. Dacă vrei să te bucuri cât mai mult timp de ele, nu le uda în exces. Aceste flori de grădină pot rezista chiar și după prima brumă.
Dalia face și ea parte din familia florilor de toamnă. Viu colorată în roșu, galben, alb, violet, sau cu o combinație de două culori, acestă floare rezistă până la prima brumă. Are nevoie de soare și de atenție la udare. Aceasta se face prin picurare.
De frumusețea gladiolelor ne putem bucura din vară și până în luna octombrie. Aceste flori de grădină sunt cel mai ușor de plantat și de întreținut. Se adaptează ușor la schimbările de temperatură. Dacă nu le vei lăsa pământul să se usuce și plini de buruieni, florile tale în formă de sabie vor străluci în grădină sau casă.
Anemonele sunt plante perene, iar florile lor sunt asemănătoare macilor. Există peste 120 de specii ale acestei plante, iar unele rezistă până în noiembrie, pentru că adoră toamna lungă și răcoroasă. Le găsești în multe nuanțe care îți vor înfrumuseța grădina. De asemenea, le poți cultiva și ca plante decorative.
Ochiul boului este o floare ornamentală în tonuri de roz, mov, galben, albastru, alb și roșu. În china, aceaste flori frumoase simbolizează fidelitatea. Când sunt bine dezvoltate, tufele vor arăta spectaculos. Din păcate, nu va rezista mai mult de luna septembrie dacă temperaturile încep să scadă.
Steluțele sau Asterul nu ar trebui să lipsească din nicio grădină pentru că sunt unele dintre cele mai frumoase flori. Plantele ce pot fi găsite în pășunile pietroase și stâncoase, dar sunt câteva specii ce se pot cultiva și în grădină fără probleme. Sunt puternic ramificate și formează tufe dese, frumos colorate.
Dacă mai ai nevoie de o pată de culoare în grădina ta, atunci Helenium este planta ideală. Intens colorată, această floare iubește soarele, dar după-amiază e bine să stea la umbră. De aceste floricele deosebite te poți bucura până toamna târziu și chiar pe timp de iarnă, dacă le păstrezi în ghiveci.
Cum poți îngriji florile de toamnă
Deși toamna natura nu pare a fi prea prietenoasă, florile de toamnă îți pot înfrumuseța grădina și te poți bucura de aceste plante
Trucul care îți poate salva plantele de apartament
până în pragul iernii. Pentru a arăta cât mai bine din punct de vedere estetic, trebuie să știm câteva reguli generale de îngrijire a acestor plante din imaginile cu flori de toamnă.
Deși majoritatea acestor flori nu au nevoie de condiții speciale pentru a se dezvolta, trebuie să le asigurăm un sol fertil nisipos, bine drenat. De asemenea, ele au nevoie de lumină și ideal ar fi să le plantezi într-o zonă nu prea umbroasă.
Pentru a rezista mai bine la temperaturi scăzute, este recomandat să faceți fertilizarea florilor, conform indicațiilor fiecărei specii în parte.
Cum multe dintre ele se încadrează în categoria flori în ghivece, venirea iernii nu trebuie să vă îngrijoreze prea mult. Le puteți muta în casă și vor fi la fel de frumoase pe o perioadă mai lungă de timp.