Născut cu o inimă specială

.

Pentru a-şi putea trata băieţelul, o mamă cere ajutorul Asociaţiei Salvează Vieţi. Ca să poată beneficia de ajutor, redirecţionează 2% din impozitul tău pe venit.
„Mă numesc Camelia Mitu şi sunt mama unui băieţel de 4 ani din Galaţi, născut cu o malformaţie cardiacă congenitală numită „Tetralogie Fallot”.

Iustin a fost operat pe cord deschis la vârsta de 7 luni, în ianuarie 2008, la clinica din Târgu Mureş pentru corectarea malformaţiei cardiace. După 2 ani de la operaţie, în mai 2010, la un control periodic facut la clinica din Târgu Mureş s-a văzut o creştere rapidă a valorilor monitorizate, cauza fiind o „stenoză pulmonara valvulară severă” impunând necesitatea unei noi intervenţii chirurgicale.

Cu ajutorul formularului E112, am reuşit să ne internam, în septembrie 2010, la o clinică din Germania „Herz- und Diabeteszentrum NRW” din Bad Oeynhausen. S-a intervenit prin cateterism cardiac pentru a rezolva stenoza care îl chinuie pe Iustin, mai exact valvuloplastie percutană cu balon sau plasarea unui stent. Din păcate, nu s-a reuşit datorită localizării mai delicate (diagnosticul schimbat în stenoza pulmonară subvalvulară) şi este  necesară o altă intervenţie pe cord deschis pentru a înlocui zona de stenoză cu „altceva artificial”.

Dacă operaţia pe cord deschis se va face mult prea devreme poate duce la mai multe intervenţii chirurgicale până la 14 ani (vârsta aproximativă la care  inima se opreşte din creştere) pentru a-i fi înlocuită partea artificială care va rămâne ineficientă în timp. Iustin avea atunci încă o stare de sănătate care îi mai permitea un timp de aşteptare pentru următoarea intervenţie şi s-a decis monitorizarea lui cu ajutorul RMN-ului cardiac.

Ne-a fost recomandat de către medicul chirurg o reevaluare după 6 luni de la externare pentru a urmări evoluţia şi a vedea cu aproximaţie când va fi absolut necesară următoarea intervenţie. Acest  RMN ar fi trebuit făcut în luna ianuarie sau februarie dar nu am avut banii necesari şi am reprogramat pentru luna iunie.

Costul aproximativ al RMN-ului, transportului şi cazării este de 1500 euro. Am încercat să ne descurcăm singuri dar nu am reuşit să găsim o cale de a ajunge  din nou la clinică pentru acest RMN, am făcut chiar şi un blog pentru Iustin pentru donaţii însă tot nu reuşim să facem nimic. Iustin este unicul nostru copil, suntem o familie simplă, locuim în chirie iar singurul venit este de 700 lei.

Vă rog din suflet să ne ajutaţi cu orice informaţie care ne-ar ajuta să găsim soluţia pentru a reuşi să facem acest RMN.

Din inimă de mamă, vă mulţumesc!”

Este unul din multele mesaje primite de Asociaţia Salvează Vieţi. Vezi aici cum îl poţi ajuta pe Iustin!

Ca să poată rezolva astfel de cazuri, dar şi altele mult mai grave, fundaţia are nevoie de bani.

Doar până pe 15 mai se mai pot direcţiona cei 2% din impozitul pe venit pentru a ajuta astfel de cauze. Orice persoană care are salariu/venit trebuie doar să completeze un formular simplu, care se găseşte online şi să-l trimită la administraţia financiară de care aparţine.

Pentru a redirecţiona către Asociaţia Sălvează Vieţi, descarcă formularul de la www.salveazavieţi.ro şi contribuie la înfiinţarea primului Centru de Excelenţă în diagnoza şi tratamentul cancerului limfatic din România, la Clinica de Oncopediatrie Louis Ţurcanu din Timişoara.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton