Paul Allen a murit. Cofondatorul Microsoft suferea de o boală gravă

.
Paul Allen a murit la 65 de ani din cauza complicațiilor provocate de limfomul non-Hodgkin, a transmis compania.

Paul Allen a murit luni după amiaza în Seattle, Statele Unite ale Americii, orașul în care s-a născut pe 21 ianuarie 1953. Vestea a fost transmisă public de compania Vulcan, al cărui fondator era, potrivit CNN.

„Cu o tristeţe profundă, anunţăm moartea fondatorului nostru Paul G. Allen, co-fondatorul Microsoft şi remarcabilul tehnolog, filantrop, constructor comunitar, ecologist, muzician şi susţinător al artei. Paul Allen a murit luni după-amiază, 15 octombrie 2018, din cauza complicaţiilor provocate de limfomul non-Hodgkin, în Seattle. Paul Allen avea 65 de an”, scrie în comunicatul transmis de companie.

„A fost persoană remarcabilă din toate punctele de vedere” a declarat sora lui Allen, Jody, într-o declarație din partea familiei. „A fost un frate şi un unchi iubit, precum şi un prieten excepţional”, a mai adăugat ea.

Allen a fondat Microsoft alături de Bill Gates în 1975, pe când avea 21 de ani, după ce au fost colegi la o școală privată din Seattle. Acesta a părăsit compania în 1982, când a fost diagnosticat cu limfomul non-Hodgkin.

„Sunt zdrobit de moartea unuia dintre cei mai vechi și drag prieten, Paul Allen. A fost un adevărat partener și prieten drag”, a declarat Bill Gates.

Satya Nadella, CEO Microsoft consideră că Allen, „ca si cofondator Microsoft, în modul lui tăcut și persistent, a creat produse magice, experiențe și instituții, și a schimbat lumea.”

După ce a părăsit Microsoft, Paul Allen a mai rămas câțiva ani în consiliul de administrație, timp în care și-a înființat propria fundație filantropică, firma de investiții și alte organizații.

Potrivit Forbes, în 2018 Paul Allen avea o avere estimată la 20,2 miliarde de dolari. A donat mai mult de 2 miliarde de dolari pentru cauze caritabile.

Un mesaj referitor la încetarea din viață a lui Paul Allen a fost publicat și pe pagina acestuia de Twitter.

Ce este limfomul non-Hodgkin, boala din cauza căreia Paul Allen a murit

Limfomul non-Hodgkin este o formă de cancer care se dezvoltă în țesutul limfatic, situat în diverse părți ale organismului, noduli limfatici, splină, timus, măduvă osoasă și alte organe, și care apără organismul de infecții.

Boala debutează la nivelul limfocitelor (n.r. celule albe din sânge), celule care fac parte din sistemul imunitar al oganismului, atunci când sistemul imunitar este slăbit și organismul produce limfocite în mod anormal. De regula, limfocitele au o perioadă de viață bine stabilită, iar atunci când mor sunt înlocuite de unele noi. La pacienții cu limfom non-Hodgkin, limfocitele nu mai mor, ci se multiplică în mod necontrolat.

Diferenţa dintre limfomul Hodgkin şi non-Hodgkin constă în prezenţa sau absenţa unui tip de celule. Limfoamele pot fi grupe ca agresive și non-agresive.

Oamenii de știință nu au reușit să descopere cauzele acestei boli, dar simptomele limfomului non-Hodgkin sunt următoarele: noduli limfatici umflaţi la subraţ, zona inghinală sau gât, dureri abdominale, durere în piept, mai ales în timpul tusei, oboseală persistentă, febră, scădere inexplicabilă în greutate.

Chimioterapia, radioterapia și transplantul de maduvă sunt câteva metode de tratare a acestei boli.

Citește și:

O poezie a lui George Topârceanu, modificată de autorii manualului de clasa a II-a

Ariana Grande și Pete Davidson s-au despărțit. Motivul pentru care au pus capăt relației

Sursă foto: Hepta.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton