Trucuri de frumuseţe complet naturale

.

„Nu-ţi pune pe piele ceva ce n-ai putea să mănânci” este una din regulile curentului bio. Şi dacă produsele de beauty ecologice sunt prea scumpe pentru bugetul tău…
… atunci poţi să te faci frumoasă folosind lucruri pe care într-adevăr le-ai mânca.

Pentru cearcăne există şi alte remedii decât feliile de castravete. Înfăşoară un cartof ras într-o pânză subţire şi aplică pe pleoape timp de 15 – 20 de minute. La final, limpezeşte cu apă şi aplică o cremă de ochi.

Mierea este una din cele mai bune creme pentru buze, ten şi corp. Fă o baie de aburi ca să-ţi deschizi porii, apoi aplică pe faţă un strat subţire de miere. Lasă-l 20-30 de minute, apoi clăteşte-te cu apă călduţă.

Multe creme antirid conţin extracte din struguri. Atunci de ce să nu apelezi la varianta naturală? Ia câteva boabe de struguri, taie-le în jumătate şi striveşte-le pe pielea feţei, insistând pe zonele cu riduri. Peste 20 de minute clăteşte cu apă caldă. Foloseşte acest truc zilnic şi rezultatele nu vor întârzia să apară.

Pentru exfoliere este ideală sarea de mare. Fă o baie de aburi ca să înmoi pielea, pune-ţi în mână câteva linguriţe de sare de mare şi freacă bine cu ele tenul. Insistă pe zona T şi pe obraji, dar evită ochii şi zona gurii. După două minute clăteşte cu apă călduţă. Repetă „operaţiunea” o dată pe săptămână, atât pe faţă cât şi pe corp.

Şi oul este un remediu excelent pentru piele şi păr. Dacă ai tenul gras aplică albuş de ou care are efect astringent. Când simţi că s-a întărit, curăţă-l cu apă călduţă, apoi aplică o cremă hidratantă. Pentru tenul uscat, foloseşte gălbenuşul, care este plin de vitamine şi minerale.

Tot gălbenuşul este un excelent balsam de păr şi îl poţi aplica după şamponare, pentru câteva minute.
Ca să ai un păr cu adevărat strălucitor, după fiecare şamponare clăteşte-te cu un litru de apă în care ai adăugat două linguri de oţet. Nu-ţi face griji, nu rămâne mirosul.

Uleiul de măsline este mai bun decât orice cremă hidratantă. Aplică puţin şi întinde-l bine ca să nu rămână pielea unsuroasă. Uleiul formează pe piele o peliculă care ţine umezela înăuntru.

Tot pentru pielea uscată, foloseşte o mască din avocado, un fruct plin de grăsimi bune. Fă un piure din puţină pulpă de avocado, masează-l pe faţa curată şi lasă-l 30 de minute. Clăteşte cu apă călduţă.

Sucul de lămâie este excelent pentru genunchii şi coatele uscate şi înnegrite. Freacă pielea din aceste zone cu suc de lămâie proaspăt stors şi nu-l spăla timp de o oră. Foloseşte acest truc de două ori pe săptămână.  

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton