Top 5 cele mai cool department stores din capitalele modei

.
Nu poti sa spui ca ai facut shopping daca nu ai fost intr-un department store. Sunt emblematice si sunt mai mult decat niste simple magazine. Un department store este o experienta de viata, o incursiune intr-o lume speciala. Iar fiecare mare capitala are department store-ul sau, care mai de care mai celebru.

Barneys, New York

Barneys este primul pe lista noastra pentru ca tocmai si-a deschis noul sediu si este absolut superb – noua scara in spirala este de neratat daca ajungi acolo! De la colectii vestimentare pret-a-porter pana la produse de beauty si ingrijire, la Barneys ai parte de o experienta intima de shopping si in perioada sarbatorilor poti admira cele mai stylish vitrine din tot orasul.

Selfridges, Londra

Singurul magazin care a fost numit “Cel mai bun department store din lume” in trei ani consecutivi, Selfridges ofera cea mai mare galerie de pantofi disponibila intr-un singur loc, atat pentru barbati cat si pentru femei. Vara, profita aici de restaurantele rooftop, iar iarna bucura-te de faimosul Christmas Shop si cunoaste-i pe Elfridges, stilistii spiridusi, care te vor ajuta sa gasesti cadourile si tinutele de Craciun ideale.

10 Corso Como, Milano

Desi nu are structura clasica a unui magazin universal, ci seamana mai degraba cu un concept store, 10 Corso Como nu putea sa lipseasca de pe lista noastra – si nu ar trebui sa lipseasca din niciun itinerariu in Milano. Intr-un spatiu eclectic care a pornit de la un simplu garaj in 1991, magazinul gazduieste acum colectii vestimentare avantgardiste, precum cele Vetements sau Maison Margiela, un restaurant, un mini-hotel, o librarie si, in sectiunea de beauty, unele dintre cele mai rare parfumuri din lume.

Le Bon Marche, Paris

Cel mai chic department store parizian, Le Bon Marche este unul din cele mai vechi magazine universale din lume. Pe langa vasta colectie de piese vestimentare si produse de ingrijire, aici gasesti si o galerie de arta impresionanta, care la inceputul lui 2016 a gazduit expozitia lui Ai Weiwei, “Child’s Play”. Pentru gurmande, exista aici si Le Grand Epicerie: un adevarat rai al bucatariei frantuzesti, care depaseste o suprafata de 3.000 de metri patrati si este plin cu delicatese locale.

Department Store, Bucuresti

Varianta bucuresteana este un magazin online, iar stilistii sai sunt editorii revistei ELLE. Din 10 noiembrie, departmentstore propune o alternativa la experienta de cumparaturi atipica, si anume una de smart shopping. Aici poti gasi atat produse beauty si piese vestimentare atent selectionate, cat si continut editorial exclusiv si, partea cea mai buna, selectii curatoriate de editorii ELLE, special pentru clientii sai. Tu poti fi printre primii care ”calca” in noul magazin, iar pentru o invitatie speciala intra acum pe departmentstore.ro si arata-ne ca doresti.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton