Ținutele care au rămas în istoria Festivalului de Film de la Cannes. 12 rochii ce nu vor fi uitate niciodată

.

Festivalul de Film de la Cannes este locul unde vedetele poartă cele mai inedite ținute create de marile case de modă, covorul roșu fiind, în fiecare an, împânzit de rochii care îți taie respirația. De la Naomi Campbell, Heidi Klum, la Elizabeth Hurley, Bella Hadid și Rihanna, celebritățile se întrec în cele mai frumoase ținute, sperând că vor face impresie. Iată care sunt rochiile care au rămas în istoria celebrului festival de pe Riviera Franceză.

Ținutele care au rămas în istoria Festivalului de Film de la Cannes

Chiar și cele mai minimaliste vedete au tendința de a crește volumul pentru cel mai plin de farmec festival de film de pe circuit, căutând cele mai extravagante ținute sau cele mai scumpe diamante.

În anii ’50 și ’60, sirenele ecranului Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor și Grace Kelly au contribuit la stabilirea reputației Cannes-ului drept casa glamour-ului, iar aceasta a fost aprofundată în anul 1987, când Prințesa Diana a pășit pe covorul roșu într-o rochie de tul albastru creată de unul dintre designerii ei preferați, Catherine Walker.

După zeci de ani, celebritățile se asigură că Festivalul de la Cannes rămâne printre cele mai urmărite covoare roșii din lume.

Citește și: Vedete la ceremonia de deschidere a Festivalului de film de la Cannes. Heidi Klum și Meryl Streep au făcut furori pe covorul roșu

Citește și: Show de modă la Festivalul de Film de la Cannes. Naomi Campbell și Anya Taylor Joy au adus glam-ul pe covorul roșu

Citește și: Ținute neinspirate la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Cine a dat greș pe covorul roșu

Citește și: Vedete la prezentarea colecției Gucci Cruise 2025. Cum au impresionat Demi Moore, Dua Lipa sau Salma Hayek

Prințesa Diana, Naomi Campbell, Sharon Stone, printre vedetele care au scris istorie

Un moment clasic de la Cannes a avut loc în anul 1995, când Sharon Stone a pășit pe covorul roșu într-o rochie Valentino care avea încorporată o pereche de pantaloni scurți strălucitori.

Cea mai faimoasă femeie din lume, Prințesa Diana, a pășit pe covorul roșu al celebbrului Festival în anul 1987, la brațul pe atunci Prințului Charles. Regretata prințesă a îmbrăcat o superbă rochie fluidă, albastru deschis, creată de Catherine Walker.

Anul 2004 a fost anul în care Jennifer Aniston a întors toate capetele la Festivalul de Film de la Cannes. Actrița, care atunci era măritată cu Brad Pitt, a optat pentru o rochie albă cu detalii strălucitoare, creație a casei de modă Versace.

Cate Blanchett a purtat o rochie Armani Privé personalizată cu cercei din colaborarea Rihannei cu Chopard în perioada în care a fost președintele juriului la Cannes, în anul 2018. Îndrăgita actriță a arătat superb în rochia neagră, pe un umăr, cu o fundă uriașă pe șold.

Deși a pășit de mai multe ori pe covorul roșu al Festivalului de Film de la Cannes, Claudia Schiffer a rămas în istorie cu rochia sa aurie, strălucitoare, cu decolteu adânc, pe care a îmbrăcat-o în anul 2000.

Anne Hathaway a fost o viziune în alb în rochia sa Armani Privé purtată la festival în anul 2022, în timp ce rochia roșie Celine aleasă de Kaia Gerber în același an a marcat prin simplitatea sa.

Bella Hadid a uimit pe toată lumea în 2022 când a ales să se întoarcă în timp cu o creație Tom Ford din colecția Gucci din anul 1996. Supermodelul a reușit să facă de două ori senzație pe covorul roșu al festivalului, la doar o zi distanță. Aceasta a făcut furori într-o rochie Versace ce amintea de anii 1980, plină de dramă.

O obișnuită a covorului roșu, Naomi Campbell a arătat spectaculos într-o rochie albă din colecția Haute Couture Cahnel, în anul 2023.

Elizabeth Hurley a adus moda la un nou nivel în anul 1997, când a pășit pe covorul roșu al Festivalului de Film de la Cannes la brațul lui ugh Grant, într-o rochie cu imprimeu leopard, transparentă.

Rihanna a purtat o rochie albă Dior cu bijuterii Chopard, în anul 2017. Iar ținuta sa nu a fost deloc trecută cu vederea, ci atât de apreciată încât a ajuns în topul celor mai frumoase din istoria festivalului.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus cum arată cele mai frumoase ținute din istoria Festivalului de Film de la Cannes

Sursă foto: Profimedia, Hepta, Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton