Ochelarii sunt folosiți din cele mai vechi timpuri, dar au fost introduși în modă de vedetele de la Hollywood. Pe vremea inuiților, erau confecționați din fildeș, iar purtătorii priveau printr-o fantă, pentru a se apăra de soarele reflectat în zăpadă, dar timpul i-a transformat în adevărate declarații de stil.
Anumite modele de ochelari de soare sunt sinonime, acum, cu oamenii care i-au purtat. Ochelarii Oliver Goldsmith Manhattans au devenit celebri după ce au fost purtați de Audrey Hepburn, în filmul „Breakfast at Tiffany” (1961) și sunt considerați și astăzi unul dintre cele mai elegante modele.
Ochelarii cu lentile ovale Christian Roths au intrat în istorie datorită lui Kurt Cobain. Găsești la Zara un model asemănător.
Dacă ai văzut „The Thomas Crown Affair” (1968), sigur îți amintești de ochelarii Persol pliabili, purtați de Steve McQueen. În 2006, au fost scoși la licitație și vânduți pentru 60.000 de dolari, dar găsești în magazine modele asemănătoare, potrivite pentru tine.
Karl Lagerfeld nu iese niciodată în public fără perechea sa de ochelari cu lentile negre. Indiferent de forma lor, acest model îți vor da un aer misterios, mai ales dacă vrei să ascunzi urmele unei nopți albe.
Jurnalistul Hunter S. Thompson a transformat într-un brand ochelarii Ray-Ban cu lentile galbene, iar Johnny Depp a purtat o pereche făcută la comandă, în filmul „Fear and Loathing in Las Vegas” (1998).
Elvis Presley a purtat o pereche de ochelari aviator făcuți la comandă, cu rame din aur de 14K, pe care erau inițialele artistului și „TCB” (Taking Care of Business).
Ochelarii cu lentile în formă de inimă au devenit celebri odată cu filmul „Lolita” (1962) a lui Stanley Kubrick. Chiar dacă nu au apărut în peliculă, imaginea Lolitei de pe afiș va rămâne în istorie.
James Dean a adus în atenția publicului ochelarii Ray-Ban Wayfarer, în filmul „Rebel without a cause” (1955), dar au devenit populari în 1983, când Tom Cruise interpreta un alt tip de erou în „Risky Business”.
Ochelarii aviator au fost purtați de soldații americani, în al Doilea Război Mondial, iar Ray-Ban a creat un model special de lentile, pentru ca piloții să nu fie deranjați de razele soarelui la altitudini mari. Generalul MacArthur i-a purtat prima dată în public, în 1942, iar de atunci au revenit în atenție în anii 70, 80, odată cu filmul „Top Gun”, și 2000. În ciuda faptului că sunt asociați cu Ted Kaczynski, criminalul în serie cunoscut ca Unabomber, rămân un model extrem de popular.
O zeiță a modei cum este Jackie O nu putea să nu aibă un model preferat de ochelari de soare. Lentilele închise și mari sunt extrem de stylish și în zilele noastre!