Chiar dacă masajul anticelulitic este unul din cele mai eficiente tratamente contra celulitei, având şi alte efecte pozitive, rezultatele obţinute sunt doar de moment.
Masajul anticelulitic este unul din cele mai folosite tratamente anticelulită şi după reclama pe care şi-o fac saloanele, unul din cele mai eficiente. Chiar dacă nu se foloseşte aparatură sofisticată, mâinile pricepute ale unui maseur profesionist ştiu ce mişcări şi ce intensitate sunt potrivite pentru a elimina celulita.
Masajul anticelulitic stimulează circulaţia
Meritul masajului anticelulitic este acela că stimuleaza circulaţia sanguină şi limfatică, ceea ce elimină toxinele şi apa în exces reţinută în ţesuturi. Astfel, nu numai că se elimină celulita, dar şi pielea devine mai fermă şi mai elastică, iar muşchii sunt tonifiaţi.
Pentru că este un tratament local se poate insista exact pe zonele cu probleme, pentru a obţine remodelarea corporală dorită.
Rezultatele se observă după câteva şedinţe, iar la finalul tratamentului – numărul de şedinţe necesar se stabileşte după consultaţie – ar trebui să scapi de câţiva centimetri.
Dacă masajul anticelulitic ţi se pare dureros, este pentru că celulita e dureroasă. Oricum, intensitatea masajului se poate ajusta în funcţie de rezistenţa fiecăreia, ca să nu apară nici vânătăi. Chiar şi la o intensitate mică, masajul ar putea fi greu de suportat în timpul menstruaţiei, aşa că se recomandă o pauză, mai ales în primele două zile. Este contraindicat masajul anticelulitic şi in caz de boli dermatologice si varice.
Masajul anticelulitic ajută, dar nu e suficient
Ca să observi îmbunătăţiri majore, masajul trebuie însoţit de o dietă echilibrată şi de miscare cât mai multă. În timpul masajului la salon se folosesc creme şi uleiuri cu acţiune anticelulitică pe care poţi continua să le aplici şi acasă, de două ori pe zi, astfel încât acţiunea să fie cât mai puternică.
La salon, probabil că ţi se va recomanda şi un alt tratament ca să o obţii o combinaţie cât mai eficientă. De obicei e vorba de împachetări sau electrostimulare. Ca să eviţi o gaură mare în buget poţi să combini masajul anticelulitic cu exerciţii cardio şi de forţă, aplicând în acelaşi timp cât mai multe metode de combatere a celulitei.
Efecte doar pe termen scurt
Pe site-ul clinicii Mayo, specialiştii americani avertizează că masajul anticelulitic dă unele rezultate, dar pe termen scurt. Odată ce l-ai întrerupt, problema revine şi vei ajunge în situaţia de la care ai plecat.
Dacă vrei să se menţină rezultatele trebuie să continui cu masaj anticelulitic pe termen lung. De altfel, unele saloane chiar recomandă şedinţe „de întreţinere”, de obicei una pe săptămână, după terminarea tratamentului intensiv.
Unde faci masaj anticelulitic în Bucureşti şi cât costă
La salonul Ideal Contour o şedinţă de 50 de minute te costă 49 de lei, iar dacă vrei un abonament de 10 şedinţe vei plăti pentru el 440 de lei. O şedinţă mai scurtă, de 30 de minute costă 41 de lei, iar abonamentul este 360 de lei.
Preţul este un pic mai mare la salonul Anouk, unde o şedinţă de 50 de minute costă 50 de lei. Dacă îţi faci un abonament de 10 şedinţe plăteşti 500 de lei, dar mai primeşti ca bonus încă două întâlniri cu maseurul.
La Body Land, aceeaşi şedinţă de masaj anticelulitic costă 45 de lei, iar pentru 10 şedinţe plăteşti 400 de lei. Dacă optezi pentru şedinţe scurte, de 30 de minute, te costă doar 270 de lei.
Tot pentru 10 şedinţe de 30 de minute plăteşti 290 de lei la salonul Honey. Dacă vrei să faci plata la şedinţă, cele 30 de minute te vor costa 35 de lei, în timp ce şedinţa de 50 de minute costă 50 de lei. Tot aici se poate face masaj anticelulitic cu miere, preţul pentru o singură şedinţă fiind de 40, respectiv 57 de lei.
La Kinetomedica ai de ales intre un masaj general si unul partial, adica doar pentru abdomen, coapse si fese. Cel din urma costa 60 de lei, pe cand masajul general costa doar 50 de lei.
Foto: Shutterstock