Împrospătează-ți stilul vestimentar cu aceste 8 combinații de culori! Galerie foto

.

Alcătuirea unei ținute armonioase din punct de vedere estetic depinde de mai multe elemente de compoziție, cum sunt culoarea, materialul și croiul, printre altele. Câteva combinații de culori au potențialul de a-ți rafina stilul personal.

Primul pas îl reprezintă identificarea paletei de culori care te avantajează. „Analiza paletei personale de culori” a fost unul dintre trendurile anului 2023 pe TikTok. Mai precis, în urma unei „consultații”, un specialist în culoare te poate ajuta să descoperi paleta de nuanțe care ți se potrivește cel mai bine.

8 combinații de culori care își vor eleva stilul personal

Stiliștii și specialiștii în culoare recomandă mai multe tehnici pentru a-ți găsi paleta personală de culori. Astfel, pentru a determina dacă te avantajează o paletă de culori caldă sau una rece, experții recomandă testarea cu bijuterii aurii și argintii, ori cu un material negru și unul maro. Negru și argintiu pun în valoare persoanele cu o paletă rece de culori, iar maro și auriu pe cele cu o paletă caldă de culori.

Ideal, culorile pe care le purtăm trebuie să ne pună în valoare trăsăturile: nuanța pielii, culoarea ochilor și a părului. Ar trebui să evităm culorile care ne fac mai palide sau ne accentuează cearcănele, spre exemplu. Nu-ți face griji dacă nu ți-ai descoperit încă paleta de culori. Data viitoare când ajungi la cumpărături, testează în cabina de probă mai multe alternative și fii atentă la detalii.

În mod natural gravităm către anumite culori. Se întâmplă, însă, să n-avem idee cum să le combinăm. Există câteva asocieri de culori care se echilibrează perfect.

Citește și: Donatella Versace: 6 reguli vestimentare care nu ar trebui ignorate

Citește și: Cea mai prost îmbrăcată vedetă de pe Instagram. „Haine ciudate care nu o avantajează niciodată” / Galerie foto

Roz și gri, vișiniu sau lavandă

Alăturate, culorile roz și gri creează un contrast echilibrat, deși rozul este o nuanță vibrantă, iar griul una fadă. Combinațiile de roz și lavandă și roz și vișiniu sunt potrivite femeilor cărora nu le este teamă să experimenteze din punct de vedere cromatic.

Verde și denim

O varietate de nuanțe de verde arată bine combinate cu denimul. Verde ferigă, verde salvie, verde fistic și verde pin sunt puse în valoare de o varietate de nuanțe de denim, de la cele mai închise la cele mai deschise.

Bej și alb murdar

Pentru acelea dintre voi care preferați outfiturile în nuanțe deschise, combinațiile de bej și alb murdar sau maro și bej sunt alegerea ideală. Se complimentează unele pe celelalte, rezultatul fiind unul clasic și elegant.

Bej și albastru-cer

Dacă ești pregătită să alternezi combinația de culori de mai sus cu ceva un pic mai intens, primul pas este combinarea culorii bej cu o nuanță pastelată. Poate fi albastru cer sau roz pudrat ori verde salvie sau fistic.

Citește și: Brandul Balenciaga șochează din nou. Ce preț are fusta prosop creată de celebra casă de modă

Maro și negru

La fel ca alăturarea dintre bej și alb murdar, negru și maro sunt două culori ușor de mixat în ținute casual și elegante deopotrivă.

Gri și roșu

Nu în ultimul în rând, gri și roșu se situează pe același palier cu asocierea gri – roz, care se pun foarte bine în valoarea una pe cealaltă.

Foto: Instagram; Profimediaimages.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton