Cele mai faimoase rochii din istorie

.

Sunt câteva rochii care vor rămâne în istoria modei, indiferent dacă au fost purtate de vedete sau de femei care au avut parte doar de cinci minute de celebritate.
Rochia albă, purtată de Marilyn Monroe în „Șapte ani de căsnicie” a devenit faimoasă datorită modului în care a fost purtată, mai degrabă decât design-ului. Toată lumea o asociază pe senzuala blondă cu scena în care încearcă să își protejeze rochia de curent. Creată de William Travilla, rochia a fost ținută departe de ochii curioșilor, iar mulți o credeau pierdută. În 1990, a întregit colecția deținută de Debbie Reynolds, iar în 2011, a fost vândută cu 5.6 milioane de dolari, în cadrul unei licitații.
Cele mai faimoase rochii din istorie

Rochia verde purtată de Jennifer Lopez

Jennifer Lopez a avut o apariție spectaculoasă la cea de-a 42-a ediție a premiilor Grammy, în 2000, într-o rochie verde, semnată de Donatella Versace. Croiala rochiei extrem de îndrăzneață a făcut ca fotografiile cu J. Lo la Grammy să fie descărcate de 642.917 ori în doar 24 de ore. Cântăreața a spus, ulterior că „a fost o rochie drăguță. Nu am crezut că va avea acest succes”. Donatella Versace a recunoscut că acel moment a fost extrem de important pentru cariera ei, deoarece toată lumea a căpătat încredere în munca ei, după moartea fratelui său, Gianni.
Cele mai faimoase rochii din istorie

Rochia de mireasă a Ducesei de Cambridge

Nimeni nu a știut numele designer-ului care va crea rochia de mireasă a Ducesei de Cambridge până în ziua nunții. Două miliarde de oameni au urmărit-o pe Kate Middleton pășind spre altar în rochia semnată Sarah Burton. Toată lumea a considerat vestimentație Ducesei un triumf. Dantela a fost țesută manual, iar cristalele și perlele de pe poala rochiei și de pe trenă au fost aplicate tot de mână.
Cele mai faimoase rochii din istorie

Rochia verde, purtată de Keira Knigthley în „Remușcarea”

Poate nu mulți au văzut „Remușcarea”, dar toată lumea și-a amintește pe Keira Knightley purtând o rochie verde și lungă. Creată de Jacqueline Durran, rochia cu spatele gol a devenit o senzație în mediul online, după apariția filmului. În prezent, rochia face parte din expoziția de Costume de la Hollywood și este considerată cea mai faimoasă din istoria cinematografiei.
Cele mai faimoase rochii din istorie

Kate Moss, în rochia creată de Christian Dior

Kate Moss a făcut senzație într-o rochie aurie, creată de Christian Dior cu ocazia deschiderii unei expoziții în Londra. Seara a rămas în istorie, după ce Courtney Love a călcat pe trena rochiei și i-a rupt-o. Cu timpul, ruptura a devenit mult mai mare, dar acest incident nu a împiedicat-o pe Kate Moss să fie în centrul atenției, ba chiar a mers la un alt eveniment în aceași ținută.
Cele mai faimoase rochii din istorie
 
 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton