Designerii români se implică în lupta împotriva coronavirus și confecționează măști de protecție

.
Mai mulți designeri români s-ar reprofilat în această perioadă și s-au implicat activ în lupta împotriva coronavirusului confecționând măști de protecție.

După ce în Franța Louis Vuitton va produce dezinfectant pentru mâini și îl va distribui gratuit către spitalele din Paris , iată că și în România Irina Schrotter produce măști de protecție și le distribuie gratuit către medicii aflați în nevoie: “Am și o veste bună, de pus deoparte, lângă multe alte gesturi de generozitate, empatie sau surprinzătoare acțiuni de solidaritatea care apar zilele astea din ce în ce mai concret. Irina Schrotter și Zobi Schrotter au pus la dispoziție capacitățile lor de producție și, cu mare parte din cei 800 de angajați care lucrează în fabricile lor de confecții, au început să realizeze măști de protecție.

<< Am început să distribui prin câteva farmacii din Iași, gratuit, pentru persoanele în vârstă. Sunt din bumbac 100%, se pot spăla cu apă caldă și săpun și călca>>, – mi-a spus Irina. Irina și Zobi sunt medici amândoi și îi cred când susțin că ar fi util ca mai multe firme de confecții să facă la fel, pentru că cei mai mulți dintre vârstnici se expun epidemiei fără niciun fel de protecție.” –  este mesajul postat de realizatoarea de televiziune Irina Păcurariu, pe pagina sa de Facebook, în dorința de a face cunoscută campania creatoarei de modă, Irina Schrotter.

Citește și – Cum să faci acasă gel dezinfectant

De asemenea, Atelierul Edith Val din Iași, al designerului Oana Firtigu, vine în sprijinul medicilor și creează măști de protecție pe care le distribuie gratuit în spitale: “Astăzi am stat peste program. Mâine începem de la 07:00 și stăm până când se întunecă. Asta pentru că și ei, medicii, stau pentru noi. 

Am primit sute de mesaje și telefoane și situația din Spitalele din România este mult mai gravă decât ni se comunică. Sute de medici îngrijorați că nu au protecția minimă, nu au de unde să cumpere sau li se cer niște preturi enorme. Unora nu le venea să creadă că noi i le dăm gratis și nu cerem decât să aibă grijă de noi, noi toți ca națiune. Cei din prima linie, cei de de la UPU primesc o mască, o singură mască, la fiecare 12 ore. O mască simplă, care nu oferă multă protecție și în nici într-un caz pentru 12 ore.

Astăzi am reuși să realizăm și să DONĂM medicilor 110 măști reulizabile din bumbac 100% și cu 5-7 straturi de tifon. De astăzi, 110 medici sunt mai bine protejați și pot lupta, în continuare pentru noi. Ele pot fi sterilizate prin spalare la temperaturi de 50-60 de grade și călcate cu aburi sau în aparatele de specialitate. Sperăm să putem ține ritmul și numărul celor pe care îi ajutăm să se dubleze în fiecare zi!

De mâine, o mică parte din producție va fi spre vânzare pentru ca noi să putem să achiziționăm materiale și să confecționăm măștile pe care le vom dona medicilor din spitale și să ne putem continua activitatea. Avem salarii și distribuitori de materiale de plătit și încă taxe și impozite de achitat.

Prețul pe bucată a unei măști de bumbac 100% și 5-7 straturi de tifon sterilizat este de 8 lei. Menționăm din nou, cadrelor medicale din Spitalele din România, i le dăm gratis!

Un ultim lucru am de spus și îmi îndrept privirea, așa prin ecran, la micii sau marii oportuniști care și-au găsit vocația în a realiza măști. Dacă tot realizați măști reutilizabile, cu un strat sau două de bumbac, fară urmă de tifon și le vindeti cu 10,12, 14 lei bucata, din profitul ala frumos, de ce nu donați câteva sute de bucați și la Spitale? Noi, echipa EDITH VAL, ne păstrăm valorile și pricipiile și încercăm să ajutăm cât mai mult. Înainte de toate, trebuie să fim oameni!” – este mesajul scris de designurul Oana Firtigu pe pagina de Facebook a Atelierului de creație Edith Val.

Citește și –  Brandul românesc de haine Maressia confecționează măști de protecție contra coronavirus

Sursă foto: Profimedia

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton