Cum şi când faci curat în trusa de machiaj

.

Începutul unui nou an trebuie să fie şi punctul de cotitură pentru trusa ta de cosmetice. Doar nu credeai că rujul tău preferat va trăi veşnic?! Află acum când şi cum trebuie…
…  să faci curat în trusa ta de machiaj!

Sunt sigură că tu consideri că tenul tău merită să investeşti mult în machiaj şi îngrijire. La fiecare început de sezon nou trebuie să revitalizezi fiecare obiect special din kit-ul de make-up.

Creionul de ochi şi fardul de pleoape au termen de valabilitate doi ani. Trebuie să ştii că dacă păstrezi creionul de ochi bine ascuţit acesta se va menţine mai bine în timp. Cât despre fardul de pleoape, important este curăţarea aplicatoarelor periodic, pentru că acestea sunt realizate din burete şi atrag murdăria.

Eyelinerul tip gel şi fardul de pleoape tip cremă trebuie schimbate o dată la 12-18 luni din cauza texturii lichide a acestora. Aceste produse devin foarte repede un mediu propice de dezvoltare a bacteriilor şi de aceea trebuie să te asiguri că eşti pregătită să le înlocuieşti rapid cu altele noi şi „proaspete”.

Rimelul şi eyelinerul lichid sunt medii propice pentru bacterii şi vor trebui schimbate o dată la 3-4 luni.

Un fond de ten nu durează mai mult de şase luni, o dată deoarece acesta este termenul de valabilitate şi a doua oară pentru că este dozat pentru folosirea zilnică pe un timp anume.

Umiditatea şi căldura fac ca ingredientele acestui produs să se topească şi să se separe în timp.

Încearcă să îţi stabileşti un program anual strict, astfel încât să trebuiască să cumperi un fond de ten nou în ianuarie şi altul în iunie sau iulie atunci când tenul tău dobândeşte o altă nuanţă mai închisă datorită soarelui.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru creionul corector şi pentru concealer.

Blush-ul şi pudra bronzantă „trăiesc” maxim 9 luni din cauza folosirii frecvente dar şi din cauza faptului că se plaică folosind pensula. Atunci când pensulele tale sunt curăţate o dată pe săptămână, şi durata de viaţă a produsului va creşte.

Pont pentru alegerea nuanţei potrivite de blush: o nuanţă asemănătoare cu cea a interiorului buzei tale de sus.
Rujul şi gloss-ul de buze sunt două produse care rezistă mai mult în timp, până la doi ani de zile.

Nici aici nu merge să cumperi două produse la fel pentru a te asigura că nu rămâi fără, ele vor expira în acelaşi timp. Atunci când simţi un miros sau o textură ciudată a rujului sau gloss-ului aruncă-l şi răsfaţă-te cu unul nou!

Cum cureţi pensulele:

–    Cea mai bună soluţie este să le cureţi folosind şampon şi apă sau alcool medicinal.

–    Spală pensula sub jetul de apă folsind doar o picătură de şampon, cu grijă. Este important să nu intre apă în mânerul pensulei. Clăteşte foarte bine pensula şi las-o la uscat într-o zonă bine aerisită a casei.

–    Pentru pensulele mai subţiri, cele pentru buze şi eyeliner gel va fi nevoie să foloseşti ceva mai puternic pentru a le curăţa. Îmbibă pensula cu o picătură de ulei de măsline şi foloseşte un şerveţel de hărtie pentru a îndepărta culoarea din părul ei înainte de a o spăla cu apă şi puţin şampon.

–    Nu uita de portfard, o dată pe lună trebuie inclus în programul maşinii de spălat. Eu îţi recomand un portfard transparent din plastic, este mai uşor de curăţat şi mai practice pentru tine să găseşti rapid produsul căutat.

În orice supermarket vei găsi produse de unică folosinţă cum sunt bureţi, aplicatoare pentru fard de pleoape şi pensule de orice mărime.

Încearcă să le schimbi cât mai des posibil pentru a  avea o trusă de machiaj curată şi bine aprovizionată!



Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton