Cum să îţi alegi costumele de baie în funcţie de forma sânilor. Există 7 tipuri de busturi

.

Când îţi alegi lenjeria intimă sau costumul de baie, este foarte important să ştii ce formă a sânilor ai, deoarece acest aspect va determina cât de confortabil te vei simţi în produsul respectiv. La fel ca toate celelalte părţi ale corpului, sânii sunt foarte diferiţi şi au forme distincte – da, există o clasificare mai largă decât doar „sâni mari” sau „sâni mici”. Există aproximativ şapte forme de busturi care cântăresc destul de mult când vine vorba de alegerea tipului de costum de baie sau când vine vorba de evitarea unui anumit design.

Cum să îţi alegi costumele de baie în funcţie de forma sânilor

Ce să alegi dacă ai sânii rotunzi

Sâni rotunzi sunt egali şi plini. Aceştia pot fi numiţi şi sânii perfecți, deoarece nu există modele de sutiene pentru costume de baie nepotrivite pentru această formă. Sânii rotunzi nu necesită modelare și structurare, astfel că nu este nevoie să alegi sutiene cu armături. Specialiştii recomandă să cumperi sutiene subţiri, ușor căptușite, fără armături. Bralettele fără armături sau sutienele în formă triunghiulară sunt o alegere excelentă.

Ce să alegi dacă ai sânii în formă „Est – Vest”

Sânii îndreptaţi către exterior sau în formă „Est – Vest” reprezintă sânii care au un mic spațiu în centrul pieptului. Această formă de sâni este mai comună la femeile cu bustul de dimensiuni mai mici. Totuși, această formă poate fi ușor modificată cu ajutorul unui sutien. Sutienele subțiri ale costumelor de baie, ușor căptușite, cu armături sunt potrivite, la fel și sutienele cu cupe modelate, care ajută la crearea unei forme rotunde a sânilor. De asemenea, sunt recomandate sutienele fixate în jurul gâtului, deoarece acestea împing sânii înainte din lateral.

Ce să alegi dacă ai sâni care stau în lateral

Sânii laterali sunt similari cu forma anterioară, dar în acest caz, sânii sunt mai plini și spațiul dintre ei este de obicei mai mare. Această formă poate obține, de asemenea, un decolteu excelent și o formă rotundă și curată. Pentru sânii mai mici și fermi, sutienele de costume de baie cu push-up care ridică bustul și îl modelează către centrul pieptului ar fi potrivite. Pentru sânii mai mari, suportul lateral este esențial pentru a asigura o potrivire laterală mai stabilă și pentru a modela sânii mai aproape de centrul pieptului.

Ce să alegi dacă ai sânii în formă de picătură

Sânii în formă de picătură – aceştia sunt rotunjiţi şi plini în partea de jos și ușor mai mici în partea de sus. Pentru această formă a sânilor, există diverse opțiuni de sutiene. Un sutien al unui costum de baie balconette căptușit cu armături se va potrivi perfect și va oferi un decolteu uimitor datorită suportului de sub, acolo unde sânii sunt cei mai plini. De asemenea, sunt potrivite topurile sport ale costumelor de baie fără armături care acoperă bine întregul sân și oferă suportul necesar din partea inferioară a sânului. De recomandat ar fi să eviţi sutienele push-up cu un decolteu foarte adânc – acestea sunt mai potrivite pentru cele cu sânii fermi.

Ce să alegi dacă ai sânii cu o formă subţire

Sânii cu o formă subţire – sânii sunt de aceeași lățime la nivelul pieptului și al mamelonului. Sunt ușor mai plini în partea de jos, puțin mai subțiri în partea de sus, în formă verticală cu mameloanele sunt îndreptate în jos. Această formă este tipică pentru femeile cu sânii mici și medii. Sutienele costumelor de baie căptușite cu armături ar trebui recomandate pentru acest tip de sâni pentru a îi ajuta să capete o formă rotundă și curată. Pentru uzul zilnic, sunt recomandate topuri ușoare și subțiri fără armături.

Ce să alegi dacă ai sâni în formă de clopot

Sânii în formă de clopot sunt mai îngustaţi în partea de sus și mai laţi și mai plini în partea de jos. Similar cu forma de picătură, această formă este mai tipică pentru femeile cu sâni mari. Sânii plini vor necesita un sutien care sa îi susţină mai mult, de exemplu, un sutien cu armături care acoperă bine întregul sân și este, de asemenea, suficient de înalt în centrul pieptului – acest tip de sutien este numit sutien cu cupă întreagă. Sutienul poate fi subțire, ușor căptușit sau poate avea o cupă modelatoare. Pentru a evita apariția sânilor dubli, sutienele tip balconette nu ar trebui alese.

Ce să alegi dacă ai sânii asimetrici

Sâni asimetrici – Oricât de ciudat ar părea sau oricât de mult nu am vrea să recunoaștem, aproape fiecare femeie are un sân mai mare decât celălalt. Dacă diferența de mărime este mică (în cadrul unei mărimi de sutien), nu este atât de vizibilă. Este important să ne amintim că sutienul ar trebui să se potrivească sânului mai mare, nu celui mai mic.

Dacă diferența dintre sâni este mai mare de o mărime, atunci există un tip distinct de sâni asimetrici pentru care ar trebui ales un sutien adecvat în mod specific. Pentru sânii asimetrici, sutienele moi cu sau fără armături și cu bretele de umăr ajustabile vor ajuta la ajustarea potrivirii fiecărei cupe la fiecare sân. De asemenea, sunt potrivite sutienele cu căptușeală detașabilă, care poate fi scoasă de pe partea mai mare pentru o apariție simetrică a sânilor. Evită topurile sport de culoare solidă, fără bretele ajustabile, deoarece astfel va fi mai ușor de observat asimetria sânilor. Sutienele colorate și cu modele pot fi, de asemenea, alese pentru sânii asimetrici.

Despre vârfurile mameloanelor – unele femei le găsesc deranjante, altele nu. Dacă te deranjează, poţi alege un costum de baie cu modele texturate care să ascundă vizual mameloanele. Specialiştii recomandă sutiene cu căptușeală subțire detașabilă sau integrată și sutiene căptușite.

Sursa foto: Instagram şi Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton